Overlast van hondenpoep blijft probleem

afbeelding-nieuw-roy-29631EIBERGEN – Het is op dit moment misschien wel één van de grootste ergernissen in Berkelland: overlast van hondenpoep. Inwoners blijven voordurend actie voeren om de gemeente wakker te schudden. Zo ook Monique Bach die aan de Esdoornstraat in Eibergen woont. Zij plaatste deze week twee actie-borden op het grasveld voor haar huis. “De gemeente moet een keer maatregelen nemen op welke manier dan ook.”

De borden met de tekst: ‘Hond ik vind je lief maar je baas is een viezerik!’ en ‘laat je de stront van je hond hier achter dan ook graag je adres dan bezorg ik ‘m gratis bij je thuis’ vallen goed op. ”Alle mensen hier in het blok ergeren zich er dood aan en vinden het geweldig dat ik die bordjes heb geplaatst. Heb wel eens mensen aangesproken maar het enige wat je dan krijgt is een grote mond”, vertelt Bach.

Spelende kinderen komen steeds met smerige schoenen thuis want gewoon een balletje trappen voor de deur kan echt niet meer aan de Esdoornstraat. Zelf komt Monique Bach uit Maastricht. Ze woont nu al ruim tien jaar in Eibergen. ”Als je in Maastricht de hondenpoep niet opruimt dan krijg je een boete van 75,00 euro. Hoorde zelfs van een vriendin dat hondenbezitters een bon krijgen van honderd euro als ze geen poepzakje bij zich hebben. Misschien moeten deze maatregelen in Berkelland ook maar ingevoerd worden.”

De gemeente heeft al eerder laten weten dat het opruimen van de hondenpoep de verantwoordelijkheid is van de burger. Er zijn wel dorpswachten werkzaam in Berkelland maar die controleren hondenbezitters nog te weinig tijdens het opruimen van de poep en het bij zich hebben van een opruimmiddel. De medewerkers zijn bevoegd om een boete uit te delen maar dan moet het wel om een ‘heterdaadje’ gaan.

Overal in Nederland zijn gemeenten bezig om projecten op te starten om overlast van hondenpoep tegen te gaan. In Almelo is begin deze week nog een startsein gegeven voor een campagneweek. Berkelland doet nog heel weinig.

Eerdere bericht: Hondenpoep-actie werpt zijn vruchten af

Update donderdagavond 23.35 uur:
De politieke partij Gemeente Belangen komt na het plaatsen van het bovenstaande artikel al snel met een reactie. Joke Pot: ”Toch hondenbelasting maar weer instellen zodat er meer geld vrijkomt voor handhaving en vuilnisbakken. GB komt met voorstel.”

Update vrijdagmiddag: 12.30 uur:
De gemeente laat weten dat er wel hondenbezitters op de bon zijn geslingerd. Henny Roos: ”Het gaat in 2010 om ongeveer dertig bekeuringen. De boetes (100 euro en 7 euro administratiekosten) worden geïnd door het CIB (Centraal Incasso Bureau). In 2011 gaat het tot nu toe om ongeveer 15 bekeuringen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven