Wethouder trots op nieuwe streekwinkel

tn_Afbeelding nieuw Roy 29681BORCULO – Normaal bezoekt het college van Berkelland bijna nooit een opening van een nieuwe winkel. Maar woensdagmiddag maakte wethouder Fred Mulkens een uitzondering. De nieuwe wethouder is blij met de komst van de streekproductenwinkel in Borculo. “Het gaat over streekproducten. Dat vinden we allemaal erg belangrijk in onze regio en dat moeten we promoten.”

Wethouder Mulkens: “Deze winkel past mooi in onze grote plattelandsgemeente. Dit is een unieke winkel voor Berkelland. Ondernemers zoals Hendri Lievestro verdienen in deze tijden een pluim omdat ze het risico nemen en investeren.”

De winkel aan de Voorstad – in het voormalige postkantoor – heeft een uitgebreid assortiment aan echte streekproducten. Van droge worsten tot ambachtelijk ijs van ’t Dommerholt. Hendri Lievestro is blij met zijn nieuwe zaak. “Dit is een pilotwinkel. Als het binnen drie maand goed aanslaat dan zullen er snel nieuwe streekwinkels opengaan in Berkelland en daarbuiten.”

Wethouder Mulkens deed tijdens zijn bezoek nog een leuke uitspraak. “Het zou helemaal geweldig zijn als bijvoorbeeld in Amsterdam een streekproductenwinkel wordt geopend. Dan zet je onze regio echt op de kaart. Dat is pas een uitdaging”, lacht de wethouder die een maand in dienst is.

Naast Nieuwsuitberkelland.nl was Graafschap TV ook aanwezig bij de opening van de nieuwe winkel. Vanavond is het item te bekijken in het nieuwsprogramma van de omroep.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2038]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven