Buurt is overlast van fietsen helemaal zat!

tn_dsc05820EIBERGEN – Bewoners aan de Grotestraat – appartementen boven Obbink – hebben het helemaal gehad met de overlast van de fout geparkeerde fietsen rondom de fietsenstalling. Bijna elke dag moeten ze tientallen fietsen verwijderen om hun appartement te verlaten. “Het loopt de spuitgaten uit. Deze week was de maat vol. We konden de deur helemaal niet meer openen van onze gezamenlijke in- en uitgang”, vertelt een boze bewoner.

De bewoners – die liever niet met naam genoemd willen worden – vertellen dat het probleem al een aantal jaren speelt. “Je ziet gewoon dat de stalling de capaciteit van de fietsen niet aan kan. We hebben al vaker bij de gemeente aan de bel getrokken maar er gebeurt niet veel. Nou, ja een paar gele kruizen en een bordje met de tekst fietsen alleen in de stalling plaatsen.”

“De gemeente gedoogt het toezicht gewoon. Als je niet optreed dat wordt het ook een puinhoop. De politie en de dorpswachten moeten strenger controleren. We hebben zelf de mensen ook al aangesproken, maar de meesten reageren helemaal niet en rennen hard weg om de bus optijd te halen.”

Maar wat is nu de oplossing? Bewoner: “Ik weet het wel, de stalling moet vernieuwd worden zodat er meer fietsen gestald kunnen worden. Het liefst op een andere plek. Bijvoorbeeld voor het Chinese restaurant of in de buurt van de parkeerplaats van de Plus.” Wat de bewoners opvalt is dat de overdekte stalling achter café de Bengel bijna niet wordt gebruikt (zie foto). “De fietsen staan daar ook nog droog.”

Ook Obbink heeft last van de vele fietsen. “We halen regelmatig fietsen weg die tegen de ruiten van de winkel staan. Je ziet dat nu ook, we plaatsen ze gewoon tegen de boom naast het pand” aldus de bedrijfsleider.

De bewoners hopen dat de gemeente snel met een oplossing komt. “Gebeurt dat niet dan gaan we richting de politiek!”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2268]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven