Kerstbomen sieren centrum van Eibergen

tn_dsc08353EIBERGEN – Ruim honderdvijftig kerstbomen sieren vanaf dinsdagavond het centrum van Eibergen. Leden van de Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) hebben de bomen geplaatst. ”We willen de gezelligheid verhogen in het dorp tijdens de kerstmarkt en koopzondag. Dit jaar pakken we groot uit. Wat bijzonder is dat zondag bijna alle winkels open zijn. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. We zijn erg blij dat Eibergen een keer een koopzondag heeft”, zegt Marieke Altena tijdens het plaatsen van de kerstbomen.

Het kerstweekend begint vrijdagmorgen om 10.00 uur met de opening van de ijsbaan op de Brink. Daarna kunnen mensen vanaf 16.00 uur genieten van de kerstmarkt. In eerste instantie wilde de EOV zaterdagavond samen met de horecaondernemers ook een programma opzetten. Maar dit gaat niet door omdat de gemeente Berkelland geen drankvergunning wil verstrekken. ”De afwijzing heeft te maken met de ijsbaan en jongeren. Een beetje raar tijdens de kermis is het niet veel anders”, aldus Ronald Blankvoort.

Maar de gemeente en de EOV hebben een compromis gesloten. Zondagmiddag mag er wel alcohol geschonken worden in het centrum. Er komt een biercarrousel ter hoogte van de Kluiversgang. Ondernemers hebben zondag ook diverse activiteiten gepland. Bij Discus Florijn hebben ze wat bijzonders uit de kast gehaald: ‘Doggy Dancing’.

Tijdens de koopzondag gaat er ook een artiest optreden. Zanger Ghijs de Bruijn komt naar Eibergen om zijn nieuwe album ‘Vrij’ te laten horen. Enkele winkeliers hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Eerdere bericht: Centrum van Eibergen krijgt een ijsbaan!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2373]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven