Jaarwisseling: Alleen post Neede in actie

tn_dsc08995NEEDE – De meeste brandweermensen uit Berkelland konden samen met familie en vrienden rustig Oud en Nieuw vieren. Alleen in Neede moest de brandweer uitrukken voor een brandje aan de Nieuwstraat (woning naast bloemenzaak Kistenmaker). Door de snelle actie van de politie en brandweer kon in de Needse woning erger voorkomen worden. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door vuurwerk dat door de brievenbus is gegooid.

Buurtbewoners zagen rook uit de brievenbus komen en belde 112. De politie was als eerste ter plaatse, agenten bedachten zich geen moment en pakte een brandblusser uit de auto om zo de beginnende brand te blussen. Brandweer Neede kwam een paar minuten later de straat in rijden. De spuitgasten hebben voor de zekerheid wat water naar binnen gespoten. De Nieuwstraat mag je ook wel de ‘Nieuws-straat’ noemen.

Naast het brandje werden er nog meer vernielingen aangericht, een grote hoeveelheid verkeersborden werd met vuurwerk opgeblazen en vernield (zie foto’s). De politie zoekt getuigen van beide meldingen (bel 0900-8844). Verder verliep de jaarwisseling in Berkelland rustig. Op een camping bij Groenlo is rond middernacht een Duitse man drie vingers kwijt geraakt bij het afsteken van vuurwerk. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Zijn er bij u in de buurt vernielingen aangericht, of heeft u ander nieuws? Mail naar [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2412]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven