Grote snelheidsmeter geplaatst in Haarlo!

tn_dsc00680HAARLO – De Eibergseweg staat bij de inwoners uit Haarlo bekend als gevaarlijk. Ook de politie en gemeente zijn op de hoogte van de onveilige situaties op de drukke weg die dwars door de kern van Haarlo gaat. Regelmatig staan agenten uit Berkelland te controleren op snelheid maar desondanks wordt er op de weg veel te hard gereden. De politie en gemeente Berkelland hebben actie ondernomen en plaatste afgelopen donderdag een ‘snelheidsmeter’ langs de Eibergseweg.

Buurtbewoners zijn al een lange tijd aan het klagen over de snelheidsduivels die het dorp onveilig maken. Op de weg mag je dertig kilometer per uur maar de meeste mensen rijden harder. “Ze rijden hier soms met 100 kilometer op de teller door het dorp. Het is hier een kinderrijke buurt, je moet er niet aan denken dat er een kind wordt aangereden.” Maar heeft het waarschuwingsbord wel zin? “Ik denk van niet ze hadden beter een flitspaal kunnen plaatsen”, roept een buurtbewoner.

Het bord/kastje moet volgens de politie automobilisten confronteren met de snelheid die ze rijden. In de meeste gevallen past een bestuurder dan zijn snelheid aan. In de mobiele kast worden alle snelheden en overtredingen opgeslagen. Aan de hand van de gegevens kan de politie en de gemeente verdere maatregelen nemen, zoals het aanpassen van de weginrichting of meer controles.

Op meer plekken in Berkelland is de gemeente en het politiekorps bezig om straten waar te hard wordt gereden veiliger te maken. Wijkagenten krijgen steeds meer klachten binnen.

Eerdere bericht: Politie pakt hardrijders op Lariksweg aan

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2505]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven