Reddingsteam voor de eerste keer op ijs!

tn_dsc00246RUURLO/EIBERGEN – Als je in Berkelland op het ijs in een levensgevaarlijke situatie terechtkomt dan is de kans groot dat post Eibergen je komt redden. Het oppervlaktereddingsteam van het korps liet dat afgelopen vrijdag zien tijdens een uitruk. Het reddingsteam moest naar de Veengoot in Ruurlo om een gewonde zwaan van het ijs te halen. Maar het korps uit Ruurlo – die ook uitrukte – kon het dier zelf vangen. De oppervlakteredders waren ter plaatse en verraste de pers met een demonstratie/oefening!

Het korps wilde deze week al eerder oefenen op natuurijs, maar kon nog geen geschikt moment vinden. Dit was dus een uitgelezen moment om het ijs op te gaan. Voor het eerst gingen de pas opgeleide redders (Martijn Boeijink en Tamo Vogel) op het ijs met de droogpakken, redlijnen, snorkels, reddingsplank en zwemflippers. Er werd een levensechte situatie nagebootst (zie video).

Het was mooi om te zien hoe de oppervlakteredder met de plank over het ijs gleed. Voor brandweer Eibergen was de uitruk meteen een ‘leermoment’. Het oppervlaktereddingsteam van brandweer Borculo wordt ook ingezet bij waterongevallen in Berkelland.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2489]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven