Gemeentewerf weer in gebruik genomen

dsc03189EIBERGEN – Ondernemer Ronald Janssen uit Eibergen – die het bedrijf Perspectief runt – heeft geen last van de crisis. Hij heeft deze week officieel de gemeentewerf in gebruik genomen. Hij ruilde zijn oude pand aan de Laagte (50m2) in voor een deel van de oude gemeentewerf (300 m2) op bedrijventerrein de Kiefte in Eibergen. Op deze manier heeft Janssen meer ruimte voor zijn dagbesteding voor jongeren tussen de vijftien en drieëntwintig jaar.

Janssen: “Ik huur dit pand van de gemeente Berkelland totdat er een koper is gevonden voor dit complex. Er moet nog wel het nodige gebeuren voordat alles draait, de meeste ruimten moeten nog ingericht worden.” Jongeren hoeven binnenkort niet op de luie stoel te gaan zitten. In de fotografie- en schilderruimte en de werkplaats hoeven ze zich absoluut niet te vervelen.

“Ik ga hier een motor en een auto neerzetten waar de jongens aan kunnen sleutelen. Dit doen we in samenwerking met autobedrijf Schröer, bandenservice Vermeulen en Temmink Tweewielers uit Eibergen. Het is voor de jongeren altijd handig om te weten hoe je een band moet vervangen.”

Jongeren uit heel Berkelland zijn welkom bij Perspectief. “Ze mogen hier altijd vrij binnenlopen”, zegt Janssen. Volgens de jongerenwerker is er weinig te doen voor de doelgroep van 15 tot 23 jaar. De gemeente Berkelland juicht de plannen voor de grote dagbesteding toe. “Ik heb meerdere gesprekken gehad met wethouder Han Boer en Fred Mulkens. Aan beide bestuurders heb ik mijn beleidsstuk: jongeren Berkelland laten zien. Dit heb ik samen gemaakt met Wies Bol.”

Het bedrijf Perspectief loopt als een trein. “Ik ben op dit moment erg druk met verschillende projecten. Je merkt dat bepaalde jongeren behoefte hebben aan onze plek”, aldus Janssen.

Meer informatie op www.perspectiefvoorjongenoud.nl.

Eerdere bericht: Perspectief biedt hulp aan jong en oud

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven