De 3-Sprong heeft last van hangjongeren

img281EIBERGEN – Het bordje verboden toegang moet de hangjongeren ’s avonds en ’s nachts op het schoolplein van de 3-Sprong weren. Ondanks de maatregel komen de jongeren nog steeds op het plein. Vrijdagavond (13 juli) moest de politie in actie komen omdat de hangjongeren veel overlast veroorzaakten. Buurtbewoners belde de politie omdat de jeugdigen erg luidrustig waren en het schoolplein bezaaiden met rommel. Politie Berkelland gaat het schoolplein aan de Beukenlaan de aankomende tijd extra in de gaten houden en deelt boetes uit aan jongen die zich misdragen.

Wijkagent Eric Knol – die weekenddienst had – schreef zelfs een berichtje op Twitter over de rotzooi die de jongeren hadden achtergelaten. Knol: ”Neem je eigen rotzooi mee! Dank u.” Of de jongeren op de bon zijn geslingerd is onbekend. De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl trof zaterdagmorgen een jas aan op het schoolplein. Misschien is die van één van de rommelmakers (zie foto’s).

Niet alleen De 3-Sprong heeft last van hangjongeren, de Willem Sluiterschool kan er ook over meepraten (zie bericht hieronder). Ook in Ermelo zorgden hangjongeren voor overlast op schoolpleinen. Daar werden vrijdagavond dingen vernield. Politievoorlichter Ester Naber: ”Woon je vlakbij een schoolplein en hoor/zie je een mogelijke vernieling plaatsvinden bel dan 112. Dat vergroot de kans op heterdaadaanhoudingen. Meldingen achteraf doorgeven kan via 0900-8844.”

De politie controleert niet alleen in Eibergen, in heel Berkelland worden schoolpleinen extra in de gaten gehouden. Jongeren die gepakt worden krijgen een boete van 70 euro. Het is niet toegestaan om een schoolplein te betreden met een bordje: ‘Verboden Toegang Art. 461 WvSr’.

Eerdere bericht: Schoolplein wordt nu een vieze hangplek!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2910]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven