Foutparkeren leidt nog steeds tot overlast

tn_img352EIBERGEN – Eerder (21 februari 2012) kondigde de politie aan dat er extra toezicht komt in het centrum om foutparkeerders aan te pakken. Nu – een aantal maanden later – is het parkeerprobleem in de Kerkstraat en omgeving nog steeds niet opgelost. Bestuurders kunnen zich niet aan de regels houden. De politie moest donderdagmiddag opnieuw in actie komen om mensen te wijzen op hun parkeergedrag. Er werden zelfs bestuurders op de bon geslingerd (zie foto). Volgens de politie komen er veel klachten binnen.

”Kledingzaak Ebeling moet bijvoorbeeld om de haverklap het zonnescherm omhoog doen. Vaak is het hier veel te smal en kan er bijna niemand meer langs. Als mensen netjes in de vakken parkeren dan is er geen probleem”, aldus een agent ter plaatse. Ondernemers in de Kerkstraat hebben de gemeente een oplossing aangeboden. “Het probleem is heel makkelijk op te lossen. Je haalt het parkeervak voor café de Stier weg. Dan sluiten mensen ook niet meer aan met hun auto.”

Maar de gemeente ziet niets in dit plan. ”We kregen het volgende antwoord van de gemeente: ”Het vak heeft er altijd gezeten en daarom halen we hem niet weg.” Enkele ondernemers vinden dat de gemeente de oplossing nog eens moet bekijken. “Hoe moet het probleem anders opgelost worden? Er is maar één vak een beetje onzin”, aldus een ondernemer uit de straat.

Inwoners van Eibergen zijn met dit bericht gewaarschuwd, zet uw auto in de vakken. Een bekeuring van ruim negentig euro heb je zo te pakken!

Eerdere bericht: Foutparkeren wordt nu harder aangepakt

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2928]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven