Koepelterrein wordt nu definitief verhard

NEEDE – Drie organisaties in Neede, te weten de SEN’76, NCG De Vlearmuze en Oranjepop hebben bij de gemeente de wens geuit om te komen tot semiverharding van het koepelterrein in Neede. De wens is het gevolg van de toestand van het terrein de laatste jaren. Als er een evenement is geweest is de herstelperiode voor het gras te lang. De draagkracht van de grond is inmiddels ook ernstig verzwakt om probleemloos een tent neer te zetten en na afloop weg te halen. Om hieraan wat te doen hebben de drie organisaties het initiatief genomen om te komen tot een gedeeltelijk semiverhard terrein. Er is besloten in het najaar een semi-verharding aan te brengen op het koepelterrein.

De organisaties hebben de buurtbewoners en andere gebruikers van het terrein uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op 12 april jongstleden. Hier hebben ze de gelegenheid gekregen om kennis te nemen van de plannen voor semiverharding en is de gelegenheid geboden hierop te reageren. De organisaties hebben aangegeven dat de omwonenden en andere gebruikers overwegend positief hebben gereageerd.

Bovengenoemde organisaties zullen een aanzienlijk deel van de kosten voor de aanleg van de semi-verharding voor hun rekening nemen. Voor het overige zal de gemeente het werk meenemen bij de aanbesteding voor het werk dat in de directe omgeving dit najaar zal plaatsvinden. Buurtbewoners ondervinden zo slechts één keer overlast. Om de eigen bijdrage te kunnen realiseren worden allerhande acties georganiseerd.

Of de semiverharding zal bestaan uit grasbetonstenen of uit een kunststofvariant is nog een keuze die gemaakt moet worden. De keuze hangt af van de draagkracht die de beide varianten hebben in combinatie met een zo groen mogelijke uitstraling.

Eerdere bericht: Plan om deel koepel-terrein te verharden

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven