Oude begraafplaats is officieel heropend

dsc05548NEEDE – Vrijdag is de oude begraafplaats Rozenkamp officieel heropend. Gedeputeerde Annemieke Traag en burgemeester Hein Bloemen mochten rond 17.00 uur de openingshandeling verrichten onder het toeziend oog van vele genodigden. Er werd een prachtig bord onthuld bij de ingang van de Needse begraafplaats. “Ik zit al dertig jaar in het vak. Dit is de eerste keer dat ik een begraafplaats mag openen. Voor mij is dit een unieke ervaring”, aldus Bloemen. Ook voor Traag was het de eerste keer.

Voor de opening deden verschillende mensen een toespraak. Burgemeester Hein Bloemen was vol lof over de vele vrijwilligers die afgelopen zes jaar de handen uit de mouwen hebben gestoken tijdens de grote renovatie aan de Haaksbergseweg. “Ik ben zelf ook dol op begraafplaatsen. Als ik in het buitenland kom bezoek ik regelmatig een begraafplaats. Het is boeiend en zegt veel over het tijdbeeld.”

De burgervader zette initiatiefneemster Willemien Hennink nog eens extra in het zonnetje. Hij noemde haar zelfs een vechtster. Willemien deed zelf ook nog een woordje (zie video). De begraafplaats was in gebruik van 1856 tot 1977. In totaal zijn er 1150 graven te vinden.

Burgemeester Bloemen hoopt dat de provincie meer geld beschikbaar stelt om cultuurhistorische waarde in de gemeente op te knappen en te behouden.

Eerdere bericht: Opknappen oude begraafplaats gestart

Foto’s Wim Stevenhagen:
[nggallery id=2892]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven