Opknappen oude begraafplaats is gestart

tn_Afbeelding nieuw Roy 30296NEEDE – De opknapbeurt van de oude begraafplaats aan de Haaksbergseweg is woensdag van start gegaan. De hele begraafplaats wordt in oude glorie hersteld. Bouwbedrijf Bolster uit Neede kreeg de eer om te beginnen met de klus. Twee medewerkers van het bedrijf zorgen voor het metselwerk. “Het is allemaal handwerk en dat maakt deze opdracht zo bijzonder”, zegt de metselaar.

De begraafplaats wordt opgeknapt in opdracht van de Historische Kring Neede. Zij krijgen financiële steun van de provincie, gemeente Berkelland en de Rabobank om de renovatie uit te voeren. De uitvoerders zijn Slotboom steenhouwers, smederij Oldenhave en  bouwbedrijf Bolster en Kiezenbrink.

De begraafplaats was van 1856 tot 1976 in gebruik. In totaal liggen er 1152 mensen begraven. De begraafplaats is na 1976 – toen de laatste persoon werd begraven – bijna niet meer onderhouden. In 2006 kwam een groep vrijwilligers van de Historische Kring in actie om de boel op te knappen.

De mensen hebben het vele onkruid verwijderd en dat waren de eerste stappen om de begraafplaats te renoveren.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2082]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven