Circus Belly Wien ineens op andere plek!

tn_dsc09535NEEDE – Buurtbewoners aan de Marktstraat en Oranjelaan in Neede werden afgelopen zaterdagnacht rond half drie opgeschrikt door een hoop herrie en kabaal. Plots stonden er meerdere circusvoertuigen van circus Belly Wien op het koepelterrein. “Ze hebben helemaal geen toestemming om hier te staan. Volgens de verleende vergunning van de gemeente Berkelland moeten ze hun tent opbouwen aan het Roodland. We zijn helemaal niet ingelicht over deze situatie opeens staat er een circus voor je deur”, roept een bewoner die behoorlijk verrast is.

Wethouder Han Boer – die zelf ook in Neede woont – hoorde het bovenstaande nieuws al snel. “Ik kreeg zondag meerdere telefoontjes en sms’jes van inwoners. Meteen ben ik op onderzoek uitgegaan. De directie van het circus heeft aangegeven dat er wel degelijk overleg is geweest met de gemeente over het wijzigen van de plek. Volgens de woordvoerder was de ruimte aan de Roodland te klein en stonden er bomen in de weg. Vandaar dat ze op zoek gingen naar een andere locatie. De gemeente heeft volgens de directie het koepelterrein aangewezen als nieuwe plek.”

Maar Boer geeft aan dat dit de woorden van het circus zijn. “Maandagmorgen ga ik de informatie controleren bij de persoon die de vergunningen verleend. Dan kan ik pas een conclusie trekken. Wel is duidelijk dat de buurt beter geïnformeerd had moeten worden. Het kan best zijn dat dit besluit op het laatste moment is genomen, bijvoorbeeld op vrijdag.” Wethouder Boer snapt dat er zondag verwarring is ontstaan. ”Overal werd aangegeven dat het circus op het terrein aan de Roodland was. Op internet, posters en andere reclame-papiertjes.”

Maar is er eigenlijk wel gedacht aan de afsluiting van de Oranjelaan en de Marktstraat? Maandagmorgen worden beide wegen afgesloten en wordt er een begin gemaakt aan het onderhoud van de riolering. Volgens de wethouder gaat de projectleider van de gemeente maandagmorgen in overleg met de aannemer. Na dat gesprek wordt de buurt ook ingelicht.

Er waren ook bewoners die blij waren met de komst van het circus. Bewoner Bert Philip Florijn: ”Dit is een onverwachts bezoek. Dat zijn de leukste bezoekjes! Nieuwe buren voor een weekje.”

Meer informatie is te vinden op de website www.bellywien.nl.

Update maandag 17 september:
Wethouder: Circus heeft ons niet ingelicht

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3071]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven