Wethouder: Circus heeft ons niet ingelicht

NEEDE – Circus Belly Wien heeft de gemeente Berkelland niet ingelicht over de verplaatsing van het circus. De directie vertelde zondagmiddag tegen wethouder Han Boer dat er contact is geweest met de gemeente. Volgens het circus heeft de gemeente toestemming verleend om de tenten en ander materiaal te verplaatsen van het Roodland naar het koepelterrein. Maandagmorgen heeft Boer navraag gedaan binnen de gemeente. “Bij niemand is het verhaal van het circus bekend. Ze hebben dus op eigen houtje besloten om naar het koepelterrein te gaan.”

Het circus heeft zwart op wit dus geen vergunning. De gemeente heeft in goed overleg besloten dat het circus mag blijven staan. “Ze hebben nu alles al neergezet op het terrein, het gaat ons te ver om te zeggen dat ze moeten afbreken.” Buurtbewoners hebben een excuus-brief ontvangen met twee vrijkaarten.

Boer: “Als we vooraf hadden geweten dat het circus op het koepelterrein zou komen dan hadden we de bewoners eerder ingelicht. We wisten het niet vandaar dat we geen actie hebben ondernomen.”

Eerdere bericht: Circus Belly Wien ineens op andere plek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven