Eibergse boeren met hun tractor naar NK!

tn_dsc07360EIBERGEN – Totaal onverwacht gaan de nummers 1, 2 en 3 van de trekker behendigheidswedstrijd in Eibergen op 22 september deelnemen aan het Nederlands kampioenschap trekkerbehendigheid. Zij zullen Gelderland vertegenwoordigen tijdens de strijd tussen de beste chauffeurs van Nederland. Jong Gelre Eibergen kwam twee jaar geleden op het idee om in plaats van brute kracht met een trekker eens te gaan voor behendigheid. Hierdoor is de trekstar ontstaan waarin de boerenjongens met eigen trekker onderdelen zo snel mogelijk, met zo weinig mogelijk strafpunten moeten doorlopen.

Op 5 augustus j.l. (zie artikel hieronder) was de tweede gezellige en goed verlopen editie van het ‘’trekstar’’ evenement. Dat Henny Roerdink, Bart Groot Wassink en Bert Grootholt op 22 september in Numansdorp om 13:00 aan de start staan om hun stuurmans kunsten op het landelijk kampioenschappen op de proef te stellen had echter niemand verwacht.

Het landelijk kampioenschap bestaat uit vier onderdelen waarvan één met een verreiken en drie met een trekker. Natuurlijk hopen de deelnemers en Jong Gelre dat ze een mooi resultaat kunnen neerzetten tijdens deze wedstrijd.

Eerdere bericht: Boeren zijn voor één dag een stuntman

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven