Trekkerbehendigheidswedstrijd geslaagd

tn_imag0392EIBERGEN/NUMANSDORP – Drie jongeren uit Berkelland hebben op zaterdag 22 september deelgenomen aan het NK trekkerbehendigheid. Dit op uitnodiging van de organisatie in Numansdorp. Daar aangekomen was als snel duidelijk dat het niveau toch wel iets anders was als de behendigheidsproeven bij Jong Gelre, het verschil is dat er bijvoorbeeld bij Jong Gelre met eigen tractor gereden kon worden, wat toch aanzienlijk scheelt omdat je natuurlijk met eigen tractor kan lezen en schrijven, maar in Numansdorp staan er standaard tractoren klaar waar je de proef mee gaat doen.

Na de inschrijving volgde een uitleg van de proeven die uitgevoerd moesten worden, het bestond uit vier praktijk oefeningen en één theorie proef.  Eerst werden de deelnemers op de proef gesteld met dertig theorie vragen, die gingen over het rijden op de openbare weg, de maximale breedte/lengte tot de maximale aantal tonnen dat een voertuig mag wegen.

Bij onderdeel A moest er met een tractor met wagen achteruit worden gereden langs een aantal paaltjes met rode en groene blokjes erop. Aan de zijkant van de wagen was een pin gemonteerd die ongeveer 20 cm uitstak, de bedoeling was dus om het groene blokje eraf te tikken en de rode te laten liggen, met de moeilijkheid dat je in een keer achteruit moest rijden en dus niet opnieuw mocht beginnen. Bij proef B moest je met een grote zelfrijdende veldspuit ringsteken, de moeilijkheid was hier dat de afstand tussen machinist en de pin waar je mee moest ringsteken ongeveer 10 meter is, en de ring ongeveer een doorsnee had van 10 cm, plus dat er een max tijdslimiet aanzat.

Op proef C moesten de deelnemers met een Manitou zo snel mogelijk een 3 tal grote palletkratten omstapelen waarbij er gelet werd op tijd en er werd ook gekeken of de kratten netjes met de hoeken op elkaar stonden, voor elke cm dat de hoeken niet op elkaar stonden werden strafpunten uitgedeeld. Bij proef D werd er met een tractor en getrokken maaier een parcour afgelegd waar ook weer een pin aan de zijkant was gemonteerd om het groene blokje eraf te tikken en de rode te laten liggen, dit uiteraard ook weer in een werkgang.(zie film).

De deelnemers werden dus aardig op de proef gesteld en konden hier hun stuurmanskunsten laten zien aan de jury. Om 16:00 was de prijsuitrijking met de volgende uitslag: Op de 8e plaats Bart Groot Wassink uit Eibergen op plaats 11 is geeindigd Bert Grootholt uit Rietmolen en op plaats 15 Henny Roerdink uit Eibergen. Al met al een leuke dag uit met drie Berkellanders vertegenwoordigd op het NK.

Eerdere bericht: Eibergse boeren met hun tractor naar NK

Foto’s Jarno Huinink:
[nggallery id=3089]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven