‘Fiets-politie’ controleert school De Marke

tn_dsc09807NEEDE – Hans Groot Landeweer en Marien Dijke (vrijwilligers van VVN) hadden woensdagmorgen een belangrijke taak. De controleurs werden ingezet tijdens de fietscontrole op school De Marke. Alle fietsen in het fietsenhok werden onder de loep genomen tijdens de controleweek die opgezet is door Veilig Verkeer Nederland afdeling Berkelland (werkgroep Neede). Groot Landeweer: “Wat ons doel is? Er voor zorgen dat kinderen zo veilig mogelijk naar school gaan. Vooral nu wanneer de herfstperiode weer aanbreekt.”

Hans is al een lange tijd fiets-controleur. ”Sinds 1996 ben ik al actief bij VVN.” Marien Dijke – tevens voorzitter van de Fietsersbond in Berkelland – is tevreden over de controle op de basisschool. “We komen weinig mankementen tegen. Meestal is het een defect lampje of een bel die het niet doet.” De reparaties kunnen uitgevoerd worden bij fietsenmaker Cornelese. De eigenaar rekent alleen de kostprijs van de producten. De meeste kinderen kregen een OK-sticker (zie video).

De fiets-politie kreeg woensdag hulp, ouder Karin Maarse mocht ook meerdere fietsen controleren. VVN bezocht ook de Tormijnschool in Noordijk. Donderdagmorgen wordt de laatste school gecontroleerd. De fietsen op de Kisveldschool worden dan bekeken.

Na deze dag is de uitslag ook bekend. Binnenkort start de fietscontrole in Eibergen.

Eerdere bericht: VVN Berkelland houdt weer fietscontrole

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3115]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven