Tennis: HaZieBel-toernooi slaat goed aan

BELTRUM – Ruim 30 kinderen tussen van 7 t/m 14 jaar hebben in de herfstvakantie deelgenomen aan het Achterhoeks Herfsttoernooi, voorheen bekend onder de naam HaZieBel. Het jaarlijkse toernooi is een initiatief van de tennisverenigingen uit Harreveld, Zieuwent en Beltrum. Dit jaar zijn voor het eerst ook de clubs uit Lievelde en Vragender benaderd. Enthousiast hebben zij – en hun jeugdleden – gehoor gegeven aan de vraag om samen het tennisaanbod voor de jeugd te verbreden door regionale samenwerking.

Op de banen van Tennis Club Beltrum streden de deelnemers In zes poules met elkaar om de eer. Hoewel plezier in het spel duidelijk voorop stond, maakten de spelers het elkaar niet makkelijk. Ondanks het miezerige weer werden de wedstrijden fanatiek uitgespeeld. Bij de grootste poule, namelijk de mini’s, trok Chiel Hulshof uit Harreveld de winst naar zich toe. In poule 2, spelers t/m 10 jaar, ging de eerste prijs naar Nienke Assinck uit Beltrum. De spelers in de leeftijdscategorie 11 t/m 14 jaar waren verdeeld over de overige vier poules.

Sander Kolkman, lid van tennisclub Harreveld, won in poule 3. Jai Lensink, eveneens uit Harreveld werd eerste in poule 4. In poule 5 wist Nordin Stevens uit Lievelde nipt te winnen van zijn clubgenoot Bas Weenink. En in de laatste poule versloeg Iris Klein Breteler uit Beltrum haar tegenstanders.

Alle deelnemers konden eveneens meedoen aan de prijsvraag om een nieuwe naam voor het toernooi te bedenken, nu niet drie maar vijf Achterhoekse tennisverenigingen voortaan wisselend de organisatie van dit toernooi op zich nemen. De naam die in de ogen van de organisatie het beste de lading dekte, is bedacht door Jelle Tankink uit Harreveld: het ‘Achterhoeks Herfsttoernooi’ wordt vervolgd…

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven