IJsbanen Berkelland blijven nog gesloten

ijs3-goedNEEDE/RUURLO – Schaatsliefhebbers in Berkelland moeten nog even geduld hebben. Waarschijnlijk gaan de grote ijsbanen in Neede, Ruurlo, Borculo en Eibergen pas na het weekend open. IJsmeesters kijken dagelijks naar de dikte van het ijs. Wim Beernink was donderdagmorgen 17 januari op de Needse ijsbaan te vinden (zie foto). ”De ijsdikte was vanmorgen 4,5 centimeter. Afgelopen nacht is de aanwas ongeveer 1,5 centimeter geweest. Door de geringe dikte van het ijs is het onmogelijk om te vegen. We moeten nog even geduld hebben. De sneeuw is op dit moment dus de grote spelbreker. In Friesland zijn de meeste ijsbanen al geopend. Daar hebben ze geluk gehad.”

Beernink: ”Op enkele plekken lijkt het ijs zelf al iets te smelten onder de isolerende sneeuwlaag. Het is niet te hopen dat deze massa bevriest, want dan wordt de ijsvloer onherstelbaar beschadigd.” Ook in Ruurlo zijn ze niet blij met de sneeuw op de grote ijsbaan aan de Wiersseweg. ”Hoewel het winterweer mooi doorzet en we ’s nachts van een matige vorst mogen genieten isoleert de sneeuwlaag op de ijsbaan te veel voor het ijs om goed aan te kunnen groeien. Hierdoor moeten we concluderen dat de kans om komend weekend open te gaan helaas zeer gering is gebleken.”

”De komende dagen zullen wij proberen om de sneeuw van de baan te verwijderen. Zodra er voldoende dikte is kan dat vrij vlot gaan, maar voorlopig kunnen we nog niet met veegmachines de baan op en zal dit handmatig moeten gebeuren”, meldt de Ruurlose ijsclub donderdag.

Nieuwsuitberkelland.nl is zeer benieuwd naar de verhalen van de Berkellandse ijsmeesters! Laat hieronder (dagelijks) een reactie achter.

IJsbaan Neede (17 januari):
[nggallery id=3397]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “IJsbanen Berkelland blijven nog gesloten”

  1. Hellen Voortman

    De ijsbaan van IJSCH in Haaksbergen is vanaf nu geopend. Van maandag t/m vrijdag van 14.00 uur tot 21.00 uur. In het weekend van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven