Koepelterrein op tijd klaar voor carnaval

NEEDE – Loonbedrijf Olminkhof heeft afgelopen dagen flink wat werk verzet op het koepelterrein. Aannemer Temmink – die failliet is verklaard – had een flinke rotzooi achtergelaten. De gemeente heeft Olminkhof gevraagd om het terrein verder af te maken. “Er moeten nog een paar dingen gebeuren. Kleine stukjes straatwerk, enkele bandjes moeten geplaatst worden, en het gras wordt nog ingezaaid”, zei Jeroen Olminkhof maandag.” Dat laatste gebeurd pas na de vorst. Gerd Jansen – voorzitter van de Needse carnavalsvereniging – is blij met de snelle oplossing. ”De carnavalstent kan er op 9 en 10 februari gewoon staan. Alleen de weergoden kunnen ons nog in de steek laten. Ik acht de kans klein dat we de tent elders moeten plaatsen.”

Olminkhof is rondom het koepelterrein ook bezig met opruimen. Ze zijn druk geweest in de Prinses Marijkestraat en de Oranjelaan. Olminkhof: “We hebben daar gaten dichtgegooid en enkele stukken trottoir gelegd.” De rest van het werk moet een andere aannemer doen. De gemeente had op dit moment alleen haast met het verbeteren van de veiligheid in de wijk. De Vlearmuze zijn druk bezig met de voorbereidingen van het carnavalsweekend.

Op zaterdag 9 februari zullen de Needse kinderen weer deelnemen aan de kinderoptocht. Deze gaat om 14.00 uur van start. Om 20.00 uur begint de ‘bonte carnavalsavond’.  Een dag later – zondag 10 februari kunnen toeschouwers genieten van de grote carnavalsoptocht.

De start is om 13.30 uur op het industrieterrein. Na de optocht is iedereen welkom in de feesttent op het koepelterrein.

Meer info op www.ncgdevlearmuze.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3390]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Koepelterrein op tijd klaar voor carnaval”

  1. Een aanwonende

    Prachtig dat het koepelterrein klaar is voor de Carnaval, maar wat dacht je voor de aanwonenden, niks klaar. Mag hopen de de Gemeente Berkelland dmv van de BOA’s tijdens het Carnaval streng gaat controleren op het verkeer, alleen voor bedieningsverkeer!. Twee BOA’s aan het uiteinde van de straat en schrijven maar. Net zoals ze gedaan hebben bij het Busplein en de Oudestraat (knipneede). Las ook iets over een gouden Alaaf, het zou de Gemeente Berkelland sieren om de wegen dan voor verkeer af te sluiten, wordt er ook niks kapot gereden voor de aanwonenden, anders zijn ze weer terug bij af. BOA’s en Gemeente Berkelland doe je best, dan is er pas sprake van een gouden Alaaf

  2. De gemeente heeft Olminkhof gevraagd?
    Neem aan dat we met z’n allen als inwoners van de gemeente Berkelland meebetalen aan deze actie?

    Inderdaad sneu voor de bewoners die wel met de zooi blijven zitten en ook nog eens in de carnavalszooi terecht komen!

  3. Goed werk Olminkhof!
    Ik snap ook niet dat ze dit soort klussen niet laten doen door bedrijven uit de eigen gemeente in deze barre tijden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven