Stoepen schots en scheef na vorstperiode

EIBERGEN – In meerdere straten in Eibergen en Neede liggen de stoepen schots en scheef. Vooral waar de laatste tijd de grond is geroerd door aanleg van nutsleidingen of glasvezel, ontstaan deze problemen. Door omhoog drukkende tegels en klinkers ontstaan onveilige situaties.

”Vanwege de omvang van deze schade is het onmogelijk om deze problemen direct op te lossen. Na de dooiperiode komen de tegels en klinkers weer vlak te liggen”, aldus de gemeente. De gemeente vraagt begrip en waarschuwt vooral voetgangers voor deze situatie.

Lossen de problemen na de dooiperiode niet op, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Berkelland. Dit kan via  0545-250 250 of www.gemeenteberkelland.nl.

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Stoepen schots en scheef na vorstperiode”

 1. het is op sommige plekken echt gevaarlijk m.n. voor de oudere wat minder mobiele medemens

 2. Hier zijn ze nog niet geweest voor de glasvezel of nutsleidingen maar onze stoep voor de deur is levensgevaarlijk. De gemeente heeft er vandaag een waarschuwing omheen gezet zodat voetgangers hun nek niet breken.

 3. Leeuwerikstraat en Nachtegaalstraat is gewoon een hindernisbaan. Dit lost echt niet op na de vorst. De tegels knappen gewoon doormidden bij de oprit, omdat ze zo los liggen. Laat de gemeente hier maar zo snel mogelijk iets aan doen, voor er mensen hun ledematen breken.

 4. Helaas is het ook zo slecht gesteld met de stoepen in Borculo. Vooral in wijk de Koppel. Hoop dat de verantwoordelijke bedrijven hierop worden aangesproken en dat het zo snel mogelijk wordt hersteld.

 5. Die glasvezelboeren hebben in Neede ook de boel vernielt. Maar ja, je mag er niets van zeggen want Wessels is heilig met zijn grasvezelsnoertje.

 6. cor van der kolk

  Worden de kapotte tegels vanzelf weer gerepareerd door de gemeente Berkelland of moeten de bewoners dit zelfdoen????

 7. Gaan we toch ook collectief die stoeptegels er weer goed inleggen toch? Op dezelfde manier zoals er toendertijd collectief vóór glasvezel is gestemd…zo’n 30000 huishoudens waren er toch nodig, met zo’n aantal liggen die tegels er toch zo weer in!

 8. Zou wel eens een poll willen zien met wie er wel tevreden is met de glasvezel, hoor alom klachten.

 9. Heerlijk een wandeling met mijn dochter in de kinderwagen!
  Alleen jammer dat de onderdelen er nu uit zichzelf wel afknappen door de hindernisbaan die we nu moeten nemen,
  Zelfs de zandpaden in de buitengebieden liggen er strakker bij dan de Eibergse trotoirs.

 10. Vindt je het gek dat de trottoirs er slecht bij liggen iedereen veegt na een paar dagen het zand wat reggefiber er heeft neer gegooid al weer weg omdat het zo rommelig lijkt in de straat doet dat dan niet…..

 11. Je kunt 2 dingen doen,
  -Met je vinger naar de gemeente wijzen
  -of zoals ikzelf heb gedaan, gewoon even een paar tegels eruit halen. Dan het zand even vlak maken, en de tegel er weer in. Probleem opgelost. Ik had alleen een schroevendraaier nodig om de tegels eruit te halen.
  “Het leven is simpel, alleen mensen maken het ingewikkeld”.

 12. Gewoon een keer met de auto over de rij tegels heen rijden en ze liggen weer wat dieper in, geen probleem

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven