Vandaal vernield pinautomaten en ruiten!

NEEDE – Inwoners uit Neede kunnen voorlopig niet pinnen bij hun bank. Alle pinautomaten zijn zondagavond – 17 februari – ingeslagen. Een onbekende persoon heeft bij de ING, ABN amro (Oudestraat) en de Rabobank (Marktstraat) de automaten vernield. De ravage is groot. De politie heeft na de vernielingen meteen een onderzoek ingesteld. Agenten kregen al snel een dader in beeld. Of hij is aangehouden is nog onbekend. Maandagmorgen gaan de banken de schade opnemen en de automaten repareren tot die tijd is er maar één pinautomaat beschikbaar in Neede. De Rabobank heeft binnen namelijk nog een automaat. Vanaf 09.00 uur zijn de deuren van de bank geopend.

Naast de automaten zijn er bij de Rabobank en Scheers en Roes grote ruiten vernield (zie foto en video). Op de parkeerplaats voor de Lidl (Ten Caoteplas) is tevens een vooruit van een auto vernield. De vandaal heeft tegen 21.30 uur toegeslagen. Gelukkig hebben alle banken uitstekende bewakingscamera’s en is alles op beeld vastgelegd

Of er nog meer is vernield is nog niet duidelijk. De politie wil verder nog geen uitspraken doen over de vernielingen. Buurtbewoners zijn hevig geschrokken.

Update maandag 18 februari 00.10 uur:
De politie heeft een verdachte aangehouden. Hij zit vast op het politiebureau in Borculo. Onderzoek en verhoor moet uitwijzen of hij de dader is. Politie Berkelland is nog een lange tijd bezig geweest met het horen van getuigen.

Update maandag 18 februari 12.30 uur:
Persbureau GinoPress heeft vanmorgen beelden gemaakt bij daglicht. De schade aan de pinautomaten is nu goed te zien (zie hieronder). De indentiteit van de verdachte is bekend. Hij is 35 jaar en komt uit Neede.

Update maandagavond 18 februari 18.15 uur:
Een getuige kon een beschrijving van de man geven en deze zou zijn weggelopen in de richting van de Wilhelminastraat en daarna in de richting van de Nieuwstraat. Terwijl de politie met het onderzoek bezig was, werd de hulp van de politie gevraagd bij een woning aan de Thoomseweg. Hier zou een verwarde man een woning binnen zijn gekomen om televisie te kijken maar de bewoner kende de man niet en wilde hem uit de woning hebben. De man die in de woning door de politie werd aangetroffen was verward en voldeed aan het signalement zoals gegeven door de getuige van de vernielingen. In de woning werd een 35-jarige Needenaar aangehouden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3473]

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Vandaal vernield pinautomaten en ruiten!”

 1. Hopen dat ze de juiste dader hebben. Laat hem voor de kosten opdraaien. Dan doet hij het nooit meer weer.

 2. De dader nu niet eens bestraffen met een aai over de bol,maar op een kar met die gast door Neede in pek en veren, schrik de toekomstige criminelen eens af door een daad te stellen in die laffe land. De slachtoffers laat men hier zitten en de daders komen er te gemakkelijk mee weg.

 3. Zeker die Irakees weer,deed die ook bij de apotheek toen,maar dag later liep die weer vrij rond,die man is levensgevaarlijk,en de politie doet niks,hoe lang blijft dit goed gaan dan!

 4. foto van de dader voledig in beeld brengen op alle media ,zodat iedereen kan zien welke gek je in de gaten moet houden ….

 5. Waarom moest die man alle automaten vernielen??
  Wat hebben die pin automaten wel niet gedaan ??

 6. BELACHELIJK respect voor andermans spullen is er echt niet meer stelletje laffe herders als ze niet met de poten van andermans spullen af kunnen blijven.

 7. Die gast heeft last van psychose, moeten ze zulke mensen ,maar is beter begeleiden,de hulp verlening in Neede laat nogal wat te wensen over,ook niet zo raar als je de hulp zo,n 30 kilometer verderop moet zoeken,zo creëer je ook ellende in een gat als Neede.Vaak komt de hulp als het te laat is.jammer

 8. @Poetser

  oh en dat geeft je dan recht om alles te vernielen.weet niet hoor maar een tijdje achter de klap wil ook wel is helpen.

 9. het zou mij niks verbazen dat het weer een buitenlander zou zijn,,,,ze hebben ons geld,,ze pakken ons werk,,en nu ook nog onze pin automaten,,,,,opsluiten die handel,,terug van waar ze vandaan komen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven