Facebookpagina ‘oud Eibergen’ populair!

EIBERGEN – Sinds enkele dagen duikt er op Facebook een interessante pagina op: Je bent een Eibergenaar als? De bedenker en maker van deze pagina verzamelt – met behulp van inwoners – foto’s van oud Eibergen. Het insturen van foto’s doen de bezoekers van de Facebookpagina massaal. De site is al razend populair in Eibergen en omgeving. De persoon achter de pagina wil zijn naam nog niet prijsgeven. Toch wist NUB een reactie ‘los te peuteren’. Hierbij het waarom en de achterliggende gedachten van de initiatiefnemer. ”Deze pagina heb ik gelanceerd omdat ik het leuk vind om interactie te hebben met mijn plaats genoten. Dat is wat ik wel miste in Eibergen. Eerder had je leuke forums in en rondom Eibergen.”

Helaas zijn deze verdwenen of zijn niet meer populair door de komst van social media en de nieuwe technieken (denk aan de app’s op de smartphones met pushberichten). Een gemiddelde forum beheerder heeft het geld en de tijd niet om het voor elkaar te krijgen zoals de grote jongens het doen. Ik dacht waarom doen we het niet op Facebook. Daarnaast ben ik afgelopen weekend geïnspireerd door een andere plaats. En toen dacht ik: lanceren die handel. En ja wel 16 februari 20.26 uur is de pagina ‘Je bent een Eibergenaar als?’ online gegaan.

Uiteraard doen oude foto’s het erg goed en brengt het bij een groot publiek veel goede herinneringen op. Maar deze pagina doet en kan meer dan alleen oude foto’s plaatsen. Zo plaats ik ook post uit het heden en vraag ik wat de gemiddelde Eibergenaar vind van lokale veranderingen. De pagina moet voor iedereen toegankelijk zijn die een Facebook account heeft en Eibergenaar is (of was dan wel geïnteresseerden).

Het initiatief mist zijn uitwerking niet, heb ik inmiddels begrepen: ”Ik kreeg een berichtje, dat het verhaal zich te ronde doet en iedereen op zoek is gegaan is naar oude foto’s. Zowel digitaal word er wat opgezocht door de likers van deze pagina als thuis in de oude dozen.”

”Er is zelfs een reactie met de volgende tekst: ”Erg leuke pagina dit! Ga snel ff langs mijn oma, kijken of zij nog leuke foto’s heeft!”

[nggallery id=3484]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Facebookpagina ‘oud Eibergen’ populair!”

  1. ben dan geen eibergsen maar vind dit wel mooi om te zien.is er ook zoiets van neede ???.want neede was vroeger wel heel mooi ,denk mooier dan eibergen.

  2. Wie zit er achter de pagina? Volgens mij Han te Hennepe. Klopt dit. Kom op mensen iemand weet het

  3. Hallo Ben. Ik ben niet de persoon achter ‘je bent een Eibergenaar als’. Ik ‘post’ weliswaar regelmatig oud materiaal van Eibergen maar dit doe ik vanuit mijn eigen naam.

  4. Henk Scheggetman

    Congratulations on your page. It is great to see some old memories. Our family migrated to Australia in 1965 when I was 18 years old. I came back and visited Eibergen in 1980 and would dearly love to do come “home” just one more time before it is too late.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven