Groot protestspandoek gespot in Borculo

BORCULO – In het weiland langs de Nettelhorsterweg (ter hoogte van meubelmakerij Pelgrum) in Borculo staat sinds enkele dagen een protestspandoek. Meerdere bronnen melden: ”Holland Pharma (nu aan de Bosberg) wil op deze plek gaan nieuwbouwen. Wethouder Leo Scharenborg heeft hier een stokje voor gestoken. Holland Pharma oriënteert zich nu op Lochem.” Het kan toch niet waar zijn dat zo’n groot bedrijf (ruim 300 man personeel) verdwijnt uit Berkelland? Denkt de wethouder niet aan werkgelegenheid? Waarschijnlijk is er iemand heel erg boos op de wethouder (zie foto’s). Graag een reactie van de ‘actievoerder’. Wat is uw mening? Laat hieronder een reactie achter!

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=3445]

Deel dit artikel:

25 gedachten over “Groot protestspandoek gespot in Borculo”

  1. NietverbaasdeBerkellander

    Ben niet zo verbaasd, we leven tegenwoordig namelijk in een sterke “ik-wereld”.

  2. anti Scharenborg

    Leo Scharenborg heeft een flinke vinger in de pap bij de gemeente Berkelland. Dit zou niet mogen. Ik heb dit zelf ook ervaren. Gemeenteraad ontsla deze vent!

  3. Dhr Scharenborg (CDA kliek) was ook al niet zo’n voorstander van een sportpark dichter bij Eibergen.

    Pas op dat onze gemeente te attractief wordt voor mensen om te wonen, werken en leven.

    Als ze zelf maar goed zitten in dat gemeentepaleis van ze….. dat hebben ze (CDA en PvdA) er even doorgedrukt. Opdat wij burgers van Berkelland niet vergeten aan wie wij dat gebouw (en het leegstaande gemeentehuis in Eibergen) te danken hebben.

  4. ‘Volgens meerdere bronnen’ is weer zo’n vaag geluid, waar prompt iedereen fel op gaat reageren. Of het nu waar is of niet, doet er op dit moment even niet toe.

    Als media mag je NOOIT aan komen zetten met ‘volgens …’ et cetera. Je hebt duidelijk met het principe van ‘hoor en wederhoor’ te maken!.

    Dus bij zo’n bericht voortaan ook de wethouder aan het woord laten! En als hij niks wil zeggen, dan kun je altijd nog eindigen met: “De wethouder wilde geen commentaar op de zaak geven.”

  5. Als het waar is wat verondersteld wordt is het weer het zoveelste bewijs dat bestuurders niet flexibel en creatief zijn, men had kunnen zeggen gezien de economische malaise mag er gebouwd worden maar dan wel door een berkellands bouwbedrijf, schildersbedrijf en wat er al zo verder aan te pas moet komen. Daarnaast had de politiek kunnen zeggen dat er enkele (veel mag ook) uitkeringsgerechtigden een baan moeten krijgen binnen het bedrijf. Dat is nog eens win-win. Maar ja helaas

  6. Laat Scharenborg toch lekker zijn gang gaan. Berkelland wil toch niet groeien. vd Most houd hij ook al tegen m.b.t tot de recreatie plassen. En wat heeft hij nog niet meer tegengehouden de afgelopen jaren? Lijkt de vorige wethouder Groot Zevert wel, eerst Beltrum van Oost Gelre weghouden en dan zelf in Groenlo gaan wonen. En nu moet alles naar de Laarberg (Oost Gelre), binnenkort zal Scharenborg ook wel in Groenlo wonen. Holland Pharma, ga maar fijn naar Lochem, bereikbaarheid (A1) is veel beter en daar is ruimte genoeg. Denk aan het TKF terrein etc.

  7. het is zot ten gekke dat bedrijf weg gaat uit borculo beste is wethouder naar huis in beltrun naar zijn varkens

  8. Het CDA is al heel lang in dubieuse patij. Eerst in Eibergen en nu in Berkelland. Het is een partij welke bol staat van vriendjespolitiek naar mijn mening. Altijd jezelf op de borst slaan dat je het zo goed doet. Het is jammer dat er niet meer tegengas komt tegen een stelletje amateurs. Het is een schande dat Berkelland zo met de werkgelegenheid omgaat omdat ze elders ( fout van vroeger) nog industrieterrein ( Laarberg dus) over hebben en waar ook weer veel te veel geld in is gestopt. Prutsers!

  9. Berkelland groeit wel, zelfs de lucht in. FrieslandCampina bouwt nieuwe poedertorens een eindje verder op. Ik zou het overigens wel jammer vinden als Holland Pharma (nu wel goed gespeld) verdwijnt uit Borculo. Werkgelegenheid moeten we zuinig op zijn!

  10. @ Schaarinborg.

    Uiteraard doen ze dat bij de door jou genoemde media ook, hoewel ik Pownews niet ken. Dat zullen ze ook wel moeten, want je hebt zo een proces aan je broek of een tuchtmaatregel van de NVJ (Nederlandse Vereniging voor Journalistiek).

    ‘Hoor en wederhoor’ is het BASISBEGINSEL van de journalistiek. En dat is ook goed, om te voorkomen dat allerlei vage en anonieme bronnen maar wat raakschreeuwen en de media daar vervolgens grote stukken over gaan schrijven zonder zelf alle achtergronden te kennen.

    In dit artikel wordt gepraat over ‘meerdere bronnen’. Dat kunnen voor hetzelfde geld ook directie en personeelsleden van Holland Pharma zijn. En roddels gaan bovendien snel rond in een dorp. Nou, dan krijg je een lekker objectief artikel!

    Om een goed oordeel te kunnen vellen, ben ik alsnog benieuwd naar de uitleg van de heer Scharenborg.

  11. Verbazingwekkend wat het college van B&W van Berkelland steeds maar weer voor escapades uithaalt door het bedrijfsleven een voet dwars te zetten.
    Is het desinteresse om het Gemeentelijk beleid ten gunste van – aan te passen, of steekt er iets anders achter? Je vraagt je af welke invloeden er een rol spelen.
    Ik ben dan ook erg benieuwd welk argument men dit keer weer aanvoert.

    Ik denk wel eens dat het misschien wel een idee zou zijn als onze Burgemeester en Wethouders eens op werkbezoek zouden gaan in Rijssen. Kunnen ze eens kijken hoe ze het daar doen.
    Voor zover bekend werd in deze Gemeente het bedrijfsleven niet zoals in onze Gemeente Berkelland dwarsgezeten door ambtelijke regeltjes. En als deze er waren, dan werden ze aangepast. Dit beleid heeft Rijssen tot nu geen windeieren gelegd.
    Een bloeiend bedrijfsleven leidt immers tot meer banen, helemaal in deze tijd van recessie.

  12. dovenmans oren

    Lachen dat nu iedereen pas commetaar op de heer l.scharenborg.
    Laat berkelland nieuws eens uitzoeken waar deze man overal in besturen heeft gezeten en er een potje van gemaakt heeft.

    Dus berkelland nieuws ik daag jullie uit onderzoek na bestuur functie`s van de heer scharenborg.
    Zijn bestuurs verleden en zijn eigen belangen erin en zo hou je de roddels tegen of de waarheid over deze man.

  13. Tja typisch CDA, het is het afgelopen tijd wel gebleken dat het CDA een afbraakpartij is. Getuige het afgelopen decennium, waarin zij in alle kabinetten hebben deel genomen!

    Maar dat het zo diep geworteld is met het CDA is toch wel diep triest! Waarom word ondernemen zo tegengewerkt????

    Holland pharma en eventueel dhr vd Most zouden in deze streek voor veel werkgelegenheid kunnen zorgen!! Leg eens uit CDA????

  14. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar denk dat deze locatie al gereserveerd is door een ondernemer uit Beltrum. Zo gaat het toch in Berkelland, vriendjespolitiek.

    Wel jammer van de werk gelegenheid in Berkelland, maar geef Holland Pharma groot gelijk. Goede keus voor de locatie daar in Lochem, ook logistiek gezien. Ga er maar voor!!! Mochten ze nu weer een ommekeer maken, gewoon te laat hadden ze gelijk beter moeten nadenken daar bij de gemeente.

    Dhr van der Most, gaan ze ook niet mee in zee… of het meer. Ze zijn te bang dat ze dan niet in Borculo bij de schansen of waren dat nou bruggen komen kijken en varen met die…. ja waarmee eigenlijk…
    Over bootjes gesproken… is de brug vastgeroest eigenlijk?

  15. Dit zijn allemaal geruchten. Je weet niet wat zich hier afspeelt. Je kunt pas oordelen als je zelf de vergaderingen van deze corupte gemeente bijwoont. Woon zelf een aantal jaar alweer in deze mooie streeek, maar van deze gemeente wordt ik misselijk.
    Over HollandPharma gesproken, je weet niet wat geruchten zijn en wat waarheid is.
    Als je de waarheid wilt weten, dan zul je toch bij de desbetreffende personen moet aankloppen.

  16. Als je commentaar hebt op beslissingen van de overheid en je durft je naam niet eens te vermelden wordt het tijd dat je je mond dicht houdt en niet reageert op het internet!!!!

    Blue Sky-berkelramp-Willy-dovenmans oren-etc. Lekker makkelijk he, en vooral moedig!!!

  17. @Fred

    De overheid luistert toch niet naar de burgers. En hier is het de laatste jaren toch al een Berkel ramp, dat zou u toch wel moeten weten wat er allemaal weg bezuinigd wordt. En geld wat gewoon zinloos over de balk wordt gesmeten. Om het zo maar uit te drukken.

    Maar bovenstaande artikel klopt niet, gaat helemaal niet over Holland Pharma, zoals je nu elders op het internet kunt lezen. Dhr. Pelgrum, wil een stuk land verkopen, hij heeft dat bord er neer gezet.

    Ik reageer hoe ik dat wil, ik hoef niet beroemd te worden met mijn naam, daarom ook geen facebook of wat dan ook voor mij. Maar een naam zegt niets, iedereen kan elke naam er neer zetten wie hij wil, maar klopt het dan ook? Zie in sommige namen gewoon de humor en reageer gewoon anders niet daarop.

    Het heeft helemaal niets met moedigheid te maken, Als ik mijn volledige naam niet wil vermelden doe ik dat niet. Mijn keuze.

  18. Ik hoef me niet te verstoppen achter een naam, doe het al jaren zo. De mensen die mij kennen weten wie ik ben. En dat telt. Ik ben het sowieso niet altijd eens met de beslissingen van de overheid, maar als wij iets willen veranderen zullen we dit met zijn allen moeten doen. En klagen helpt niet!!!! Beste meneer Stomps dit is nog steeds een vrij land waarin de meningen van een ieder in acht moet worden genomen. Dus ook U!!!! Als wij willen reageren onder een pseudoniem, dan doen wij dat!!!!

  19. Frits de Bruin

    Onvoorstelbaar dat dit artikel nog op de website staat. Een geweldige misser van Nieuws uit Berkelland, nu blijkt dat het spandoek gewoon van de eigenaar van de grond is, de heer Pelgrum. Hij wil hiermee kopers trekken voor een stukje industriegrond (zie de tubantia)! Zo zie je maar hoe gevaarlijk roddels een eigen leven kunnen gaan leiden.

  20. Ongeacht het doel van het spandoek en ongeacht de waarheid van de roddels over Holland Pharma is dit een ideaal podium geworden om het eens te hebben over het functioneren van Wethouder Scharenborg.
    Ik heb ook met hem te maken gehad. Mij is opgevallen dat hij dankzij politieke steun falende ambtenaren de hand boven het hoofd kan houden en in ruil daarvoor nog meer falend beleid kan uitvoeren.
    Het toppunt hiervan is de ‘verwarmingsconstructie’ tussen gemeentehuis en melkfabriek. De melkfabriek heeft dit perfect uitgespeeld en kan nu dicht bij een woonwijk nieuw gaan bouwen…

    In plaats van dat hij enkele speerpunten (werkgelegenheid, ondernemerschap, toenemend toerisme) uitkiest en daar succesvol SMART beleid op richt, staat in Berkelland alles stil…

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven