Amicitia Geesteren is 120 jaar geworden

GEESTEREN – ”In 1893 kwamen er een paar bij elkaar, om de eerste stoot te geven voor een harmonie of fanfaar.” Dat is het begin van honderdtwintig jaar muziekvereniging Amicitia in Geesteren. De bovenstaande foto is gemaakt in 1898 tijdens het vijfjarig jubileum. De jubilerende vereniging heeft dit jaar een aantal leuke jubileumactiviteiten georganiseerd. Zaterdag 2 maart staat in het teken van het feestelijke jubileumconcert in zaal Baan. Dit keer met medewerking van oud-dirigenten, die nu niet gaan dirigeren maar een solostuk spelen begeleid door het orkest. Verder is het concertprogramma samengesteld uit muziekwensen van de leden. Een afwisselende mix van muziek uit het verleden en heden. De muzikale leiding heeft Gerben van Lochem.

Na afloop van het concert treedt de band de Sleppers op. Op 23 maart hoeven de muzikanten niet zelf aan het werk. Leden, dames van SVVA, heren van de Bijstandscommissie samen met de aanhang gaan dan, gesponsord door de familie Beerten en de Bijstandscommissie, naar de Music Show Scottland in de Omnisporthal Apeldoorn.

Er is ook aan een moment van weerzien gedacht. Oud-leden zijn uitgenodigd voor een Amicitia-reünie op 8 juni. Er heeft zich nu al een klein twintigtal oud-leden opgegeven voor het reünie-orkest. In de middag wordt er gerepeteerd, om ’s avonds een mini-concert te geven. Het reunie-orkest wordt geleid door oud-dirigent Harry ten Brinke. Na afloop van het concert is er een gezellige avond met muziek van het duo Kunst met Peren.

De jubileumactiviteiten worden afgesloten op 12 oktober dit jaar. Dan staat er een “Vrienden van Amicitia”-concert gepland, waar het orkest aanvulling krijgt van een rockband en zang. Momenteel wordt er ook druk gewerkt aan en gefotografeerd voor de uitgifte van een Amicitia jubileumkalender.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Amicitia Geesteren is 120 jaar geworden”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven