Ouders en kids helpen tijdens renovatie

tn_dsc03200EIBERGEN – Het was afgelopen zaterdag flink aanpoten voor de ouders en leerlingen van de Regenboog. Ruim dertig vrijwilligers werkten zich in het zweet tijdens de grote renovatie van het schoolplein. Op 16 februari is de school begonnen met de opknapbeurt van het plein. Henk Rötter: (coördinator van het project) ” Kijk, hier hangt de tekening. Het hele schoolplein gaat op de schop. We gaan alle plekken benutten. Zo komt er onder andere een theater, een volley- en basketbalveld, een plek waar de kinderen kunnen touwtjespringen, Twisterspel, Jeu de Boulesbaan, en een klimboom. Dit zijn maar enkele voorbeelden.”

Directrice Linette Klein Holkenborg was zaterdag ook aanwezig tijdens de werkzaamheden. Ze deelde voortdurend complimenten uit richting de ouders en kinderen. “Er zijn zelfs oud leerlingen aan het helpen. Prachtig om te zien. We doen het samen, dat is ook de kracht van onze school.” Er werd zaterdag flink wat werk verzet. Bijna alle tegels zijn verwijderd (zie foto’s en video). Daarnaast zijn er al enkele nieuwe paden gegraven. Ruim vierhonderd vierkante meter tegels worden verhuisd naar landgoed Hulsevoort. Ze krijgen daar een tweede ‘leven’.

Maandag 18 februari gaat ‘Hovenier Marc’ uit Eibergen beginnen met de nieuwe inrichting. Klein Holkenborg: “Als alles klaar is gaan we ons lespakket aanpassen. We gaan meer werkjes buiten doen. Denk aan techniek en handvaardigheid.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3471]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Ouders en kids helpen tijdens renovatie”

  1. Dat iedereen daar mee werkt is heel goed. Brengt de ‘school familie’ en helpers samen.Mijn commentaar: Als er bomen of struiken worden geplant, denk aan de OPALS(TM) Ogren Plant Allergy Scale. Dit is om uit te zoeken welke struik of boom allergien/astma veroorzaken.

  2. lat de school zich schamen..ze willen geld besparen over de ruggen van de kinderen.of deze geplaatst wordt weet ik niet de vorige ook niet.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven