Politie Berkelland helpt schapen in nood!

tn_dsc03112BORCULO – Agenten zijn ook dierenvrienden. Het bewijs werd maandag 4 februari in Borculo geleverd. Aan de Kooiveldlaan waren tegen 16.00 uur honderden schapen ontsnapt uit een wei. Politieagenten uit Berkelland werden opgeroepen om de dieren te vangen. De ‘operatie’ nam enkele uren in beslag. Uiteindelijk hadden agenten de boel onder controle. En waren de schapen bijeengedreven op een grasveld ter hoogte van Leo Stichting. Het gebied werd afgezet met rood/wit lint. Toch wisten de schapen opnieuw te ontsnappen (zie video). De politie moest weer de bosje in om de dieren te vangen. Al snel werd de hulp ingeroepen van een lokale schaapherder. Roelof Kuipers uit Winterswijk was de redder in nood!

Het lukte hem om de schapen op een rustige manier naar de wei te brengen. “Ik was net klaar met mijn eigen schapen. We waren rustig koffie aan het drinken. Opeens ging de telefoon. De meldkamer van de politie vroeg of ik naar Borculo wilde komen. En dat heb ik meteen gedaan. Je moet elkaar helpen in deze wereld.” Na de klus heeft Kuipers de wei iets kleiner gemaakt met ‘mobiele afrastering’. “Nu kunnen ze niet meer ontsnappen.”

Wijkagent Geertjan Sloots en zijn collega willen we via deze weg nog extra in het zonnetje zetten. Ze hebben samen met een medewerker van de Leo Stichting een bok in nood geholpen. Het dier zat met zijn vacht vast in het prikkeldraad.

Met een tang werd hij bevrijd (zie foto’s). Sloots heeft ook de eigenaar van de schapen achterhaald.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3440]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Politie Berkelland helpt schapen in nood!”

  1. Geweldig!Wat mooi dat iedereen heeft geholpen!Mooi,krijg er kippenvel van…Frits,jij bent ook van alle markten thuis!!

  2. Ik vind het een mooi gezicht dat onze dienaren dit doen maar is dit hun taak wel,enne wie gat deze uren betalen want in deze tijd hadden ze toch andere zaken kunnen.Klinkt misschien bureaucratisch maar bij een melding van overlast komen ze later en geen actie en bij een paar honderd schapen 3 a 4 man sterk?

  3. ben het wel met Fons eens. netjes dat ze het doen maar als ik ze bel voor overlast of dat ik het idee heb dat ze achter me huis spoken krijg je te horen . mevr doe vooral geen deur open ehhhh hoezo ik blijf lekker op me stoel zitten , help ook de bewoners

  4. Geweldig dat ze dit gedaan hebben. Maar wel logisch dat de schapen er weer vandoor gaan al je het lint op 80cm hoog hangt.
    Maar super van de politie, als de schapen de grote weg op rennen kun je ook ongelukken verwachten.

  5. Robert Grijsen

    Het mooiste vind ik foto’s 2 en 3. Ze spannen een rood/wit lint op ca. 1 m hoogte om het af te zetten voor de schapen!!
    (en toch gaan ze eronderdoor…………. da’s raar!)

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven