Uitgaanscentra ‘Koeienstal’ gaat herleven

HOLTERHOEK – In Holterhoek is een nieuwe organisatie opgericht: ‘de Holterhoekse Heijn’. Het doel van de groep is het weer ‘in’ maken van kleine feesten. ‘Vroeger was er namelijk veel animo voor feesten in cafés en zalen, door de jaren heen zijn dit discotheken en tentfeesten geworden. De Koeienstal is hier een goed voorbeeld van, vroeger kwamen hier bands als: BZN, Normaal en Jovink optreden. Dit waren destijds grote successen”, aldus Wourens Roerdink.

”Tegenwoordig zijn er helaas weinig van zulke feesten meer te bekennen. Uitbaters durven vaak geen grote risico’s te lopen, zodoende worden dergelijke feesten van de kaart geschrapt.” Het eerste feest georganiseerd door de Holterhoekse Heijn heet: ”Trek de Knippe”, de naam is puur uit gekkigheid ontstaan. Het feest vindt zaterdag avond 2 maart plaats in de Koeienstal te Holterhoek, wat vroeger behoorde tot één van de veel bezochte uitgaanscentra in de omgeving. De naam de Koeienstal klinkt als bekend in de oren bij mensen die jaren geleden vaak van de partij waren bij feesten in deze zaal.

Ook in de Koeienstal is er tegenwoordig weinig meer te doen als biljard wedstrijden en camping activiteiten. De Holterhoekse Heijn probeert hier dus nieuw leven in te blazen. Zaterdag avond (2 maart) is de zaal vanaf 20.30 uur geopend, en de bezoekers hoeven geen entree geld te betalen. The Ploddenband uit ’t Woold zal de avond gaan opvullen met muziek veel uit de jaren 80. Ze worden muzikaal ondersteund door de BH-Formatie, een lokale piraat die voor het optreden, tijdens de pauzes en na het optreden zichzelf van de beste kant laat horen.

Speciaal voor de oudere bezoekers die vroeger geregeld van de partij waren bij de Koeienstal heeft de Holterhoekse Heijn een heuse ”Veteranen Bar”, ”woar dat ze könt zitten, pöhtjen en luusteren”.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Uitgaanscentra ‘Koeienstal’ gaat herleven”

  1. In 1975 elke 14 dagen op de brommer naar de koeienstal waar Normaal optrede. Echt een geweldig feest zonder trammelant. Ook Herman Brood en Cuby& the blizzard waren geweldig. Na het optreden bezopen weer naar bakker Piet in Eibergen om een vette hap naar binnen te werken.

    Geweldige tijd toen. Ik hoop dat die oude tijden weer herleven en dat het een sucses wordt.

    Alaaf.

  2. Mooi initiatief….maar er is toch genoeg goeie ” jonge ” aanwas om naar te luisteren. Mooie gelegenheid dus. Kun je mooi die “oude” koeien op stal laten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven