Berkelland zorgt goed voor ondernemers

BORCULO – Hoe hard lopen gemeenten als het gaat om dienstverlening aan ondernemers? In opdracht van de Kamer van Koophandel is hiernaar onderzoek gedaan. Gemeente Berkelland scoorde het beste van alle gemeenten in de Achterhoek en mag zich in deze regio ‘Koploper 2013’ noemen. Uit handen van Johan de Boer, bestuurder van KvK Centraal Gelderland en voorzitter van de regiocommissie Achterhoek, ontving wethouder Han Boer van gemeente Berkelland op 28 maart een oorkonde. ”In 2010 hebben we ons ten doel gesteld de meest ondernemersvriendelijke gemeente in de Achterhoek te worden. We zijn dan ook erg blij met dit resultaat. Maar het kan altijd beter, we blijven werken aan een betere dienstverlening”, aldus de wethouder na afloop van de uitreiking.

Gemeente Berkelland stak boven andere gemeenten uit op het gebied van telefonische bereikbaarheid, beantwoording van e-mails en deskundigheid. Het onderzoek van de Kamer van Koophandel bestond uit een mysterycall- en een mysterymailtraject. De mysterycallers en mysterymailers zochten contact met gemeenten en registreerden welke reacties de gemeenten gaven op vragen over vooraf geformuleerde cases. De cases waren gebaseerd op de ondernemerspraktijk.

Zo werden er vragen gesteld als: ”Welke vergunning heb ik nodig als ik een lunchroom met alcoholische dranken wil beginnen”, ”Mag ik mijn bedrijfsnaam aan mijn pand hangen”, ”Mag ik als startende webshop-ondernemer mijn schuur als opslag gebruiken”. Doel was om na te gaan hoe snel en deskundig gemeenten zijn in hun dienstverlening aan ondernemers. Voor iedere gemeente is een rapportage gemaakt met daarbij concrete tips en verbetersuggesties.

Uit het onderzoek blijkt dat veel gemeenten nog veel kunnen verbeteren in hun dienstverlening aan ondernemers. Het verbeteren van de dienstverlening is een continu proces waar dienstverlener en klant samen aan moeten werken. De Kamer van Koophandel wil in samenwerking met de gemeenten in Centraal Gelderland daar graag een bijdrage aan leveren.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Berkelland zorgt goed voor ondernemers”

  1. Henk Heinneman

    Gelukkig dat ze een keer schoren heb ik ze de laatste twintig jaar niet zien doen of zouden de boertjes familie van elkaar zijn dat het weer onder tafel is gebeurd dat veel voorkomt in deze gemeente ruikt naar de misdaad dat hier erg voorkomt .
    Ik beneden ook bang dat hierheen luchtje aan zit elkaar de bal toe gooien .

  2. Henk Heinneman

    Foutje mijn reactie hierboven er staat beneden dat moet zijn ik ben dan ook enz

  3. weet niet zeker ,maar volgens mij denken niet alle ondernemers erzo over.kijk alleen nog maar is het gevalletje zwembad.en nog zovele andere zaken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven