Crescendo krijgt Koninklijke Erepenning

REKKEN – Loco-burgemeester Leo Scharenborg heeft vanmiddag om 14.20 uur de Koninklijke Erepenning aan Muziekvereniging Crescendo uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan bij café Kerkemeijer. Op 1 maart 1913 is de muziekvereniging door acht muzikale vrienden opgericht.  Bewust koos men voor de naam Crescendo, dat staat voor toenemend, steeds sterker wordend. De vereniging heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de toonkunst en alles wat daarmee in verband staat.

Daarbij staat het plezier hebben in het met elkaar muziek maken voorop. Het ledental is trouw, waarbij het geen uitzondering is, dat leden worden gehuldigd voor een 25-, 50-, 60- of zelfs 70-jarig lidmaatschap. De muziekvereniging is stevig verankerd in de Rekkense gemeenschap. Van enkele families is zelfs de 5e generatie lid. Daarmee is Crescendo meer dan zomaar een vereniging: Crescendo is voor velen een belangrijk onderdeel in het leven.

Muziekvereniging Crescendo verzorgt veel publieke optredens. Ze neemt deel aan verschillende activiteiten en wordt door de gehele bevolking van Rekken gedragen. Voorbeelden van activiteiten zijn: het Rekkens Volksfeest, de Sinterklaasintocht, intocht avondvierdaagse, carnavalsoptochten, serenades voor personen en instellingen die een jubileum of bijzondere gebeurtenis te vieren hebben en het begeleiden van bepaalde kerkdiensten. Daarnaast organiseert Crescendo al sinds 1918 het jaarlijkse dauwtrappen. De muziekvereniging houdt dan vanaf 05.30 uur een rondgang door Rekken.

Crescendo is ook in Duitsland bekend. Met het bloemencorso tijdens het Volksfeest in Rekken wordt Duitsland aangedaan. Verder doet Crescendo mee aan carnavalsoptochten in Duitsland. Door de optredens in Duitsland zijn er intense en vriendschappelijke banden ontstaan met Duitse muziekverenigingen. Er worden vaker uitwisselingen voor optredens georganiseerd en de leden zijn over en weer actief als gastspelers. In het verleden zijn er vele malen fraaie hoge punten behaald bij concoursen. Ook heeft men een periode mogen optreden in de Vaandelafdeling. De muziekvereniging viert ieder vijf jaar uitgebreid haar jubileum, waarbij een kranslegging op de begraafplaats een vast onderdeel is.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin, die wordt uitgereikt aan verenigingen en instellingen die tenminste vijftig jaar bestaan en een belangrijke plaats in de samenleving innemen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Crescendo krijgt Koninklijke Erepenning”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven