Fase 2 wijkplan De Berg gaat van start

NEEDE – Wijkplan De Berg gaat met de sloop van 33 woningen de tweede fase in. Na een (korte) periode van tijdelijke verhuur en leegstand worden in totaal 54 woningen gesloopt. Hiervan zijn 21 woningen oorspronkelijk uit fase 3. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week begonnen. De sloopaannemer, RGS-slooptechnieken uit Rijssen, start aan de Jhr Mr A F de Savornin Lohmanstraat. Als eerste is het terrein in de hekken gezet. Aansluitend worden alle asbesthoudende materialen verwijderd. Dit gebeurt op een verantwoorde wijze door gespecialiseerde medewerkers. Voor de omwonenden is er geen gevaar voor de gezondheid.

Het daadwerkelijk slopen van de eerste woningen start eind maart/begin april. We beginnen met het slopen van de woningen aan de Jhr Mr A F de Savornin Lohmanstraat 1 t/m 39. Aansluitend volgt de Rutgerinkdijk 5 t/m 15 en de Dr. A. Th. Plantenstraat 1 t/m 7/m 40 en gevolgd door de Mr. Groen van Prinstererstraat 2 t/m 6. De woningen uit fase 3 die aan fase 2 zijn toegevoegd worden aansluitend gesloopt. Dit zijn de Jhr Mr A F de Savornin Lohmanstraat 38 t/m 42, Dr. A. Th. Plantenstraat 41 t/m 51, Dumasweg 10 t/m 16 en K.P. van de Veldestraat 1 t/m 13.

In samenwerking met de Vogelwerkgroep heeft ProWonen vorig jaar verschillende nestkasten in de omgeving van de te slopen woningen aangebracht. Deze compenserende maatregelen zijn vanwege de flora- en faunawetgeving getroffen. In de tweede fase bouwt de wooncorporatie 20 tot 24 gezinswoningen aan de Jhr Mr A F de Savornin Lohmanstraat en de Rutgerinkdijk. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding voor het ontwerp.

ProWonen geeft De Berg een metamorfose. Het eerste nieuwbouwproject van 43 woningen is onlangs afgerond. Het groot onderhoud van zeven deelprojecten uit de eerste fase ronden we begin 2014 af. Begin maart 2013 pakt de gemeente Berkelland de openbare ruimte aan. Denk hierbij aan parkeervoorzieningen, nieuwe riolering, openbaar groen en speelvoorzieningen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Fase 2 wijkplan De Berg gaat van start”

  1. Als ik zo even naar de economie kijk, dan krijg ik sterk het gevoel, dat fase 2 niet word uitgevoerd. We zullen het wel zien.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven