Hans Pelle vecht voor behoud paasvuur

EIBERGEN – Het nieuws over het verdwijnen van het paasvuur is in Eibergen als een bom ingeslagen. Ook Hans Pelle (PvdA) heeft het bericht – dat NUB gisteren publiceerde – gelezen. “Het kan toch niet waar zijn dat een traditie van bijna 72 jaar nu verloren gaat? Ik heb vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Berkelland.” De belangrijkste vraag die Pelle heeft gesteld aan B&W: ”Bent u bereid om het paasvuur van Eibergen weer in ere te herstellen volgens de oude traditie, zoals die jaren in Eibergen heeft plaats gevonden in samenwerking met de V.A.N.?” Volgens Pelle is het veel te kort door de bocht om te zeggen: ”We doen niets meer.” Het gaat niet om mijn plezier maar om die van honderden inwoners. Deze traditie mag niet verloren gaan.”

”Ze vegen het bij de gemeente heel gemakkelijk van tafel.Vorig jaar heeft de eigenaar van Het Muldershuis zich gemeld voor de organisatie. De nieuwe eigenaar wil nu de organisatie niet op zich nemen in verband met verzekeringen, vergunningen en de kosten hiervan. In mijn optiek is er dus maar één oplossing: het paasvuur moet onder leiding van onze gemeente terug naar De Maat. Een superlokatie: geen gevaar voor brand in bomen, een plek waar honderden mensen kunnen staan en het is pal buiten de bebouwde bewoning (maar officieel binnen de bebouwde kom) van Eibergen.”

Pelle zet vraagtekens bij het besluit van de gemeente. ”Het paasvuur is jarenlang keurig verzorgd door de V.A.N. Twee jaar geleden heeft er een vechtpartij onder enkele toeschouwers plaatsgevonden. Een zeer zielige vertoning, maar tegelijkertijd stonden er wel honderden ouders met hun kinderen te kijken naar één van de laatste eeuwenoude tradities.”

Ook vraagt Pelle in zijn brief of de gemeente bereid is om de kosten van het paasvuur weer op te nemen in de begroting.” Als het college niet bereid is mee te werken dan gaat Hans Pelle een motie indienen tijdens de eerst volgende raadsvergadering. Hans hoopt dat er meer mensen opstaan. “Samen zijn we sterk.”

Eerdere bericht: Dit jaar helaas geen paasvuur in Eibergen

Deel dit artikel:

30 gedachten over “Hans Pelle vecht voor behoud paasvuur”

  1. heel goed wat pelle doet ..maar let op sommige mensen hebben last van de rook staat de wind net een beetje verkeerd dan heb je al een probleem ,en de gemeente wil natuurlijk niet dat een paar mensen last van de rook hebben ..het paasvuur moet zeker terug komen op de maat, zoals het altijd is geweest .

  2. Laat die Hans Pelle en zijn vrienden van de PvdA zich ook is druk maken om de afbraak van ons sociaal stelsel. Daar zijn ze toch ook voor! Maar nee, de PvdA in Berkelland kan het schijnbaar niks schelen dat door de veranderingen binnen de Wmo patiënten en mensen die werken in de zorg in de problemen komen. Onbegrijpelijk!!! Natuurlijk moet Hans vragen stellen over het paasvuur maar belangrijke zaken zoals de Wmo moet de Pvda zeker ook oppakken!!!
    Gemiste kans voor PvdA, maar het is nog niet te laat.. Voor meer info ga naar Facebook en kijk is op “Berkelland Zorgt.

  3. Goed bezig, Hans Pelle! Het paasvuur had vorig jaar niet verplaatst moeten worden. Hopelijk lukt het nog om het dit jaar op De Maat voor elkaar te krijgen. De Maat is goed bereikbaar, geen drassig maisland en lekker ruim!

  4. Frits de Bruin

    Waarom kan Eibergen dit niet zelf? In Lochuizen en Dijkhoek doen ze dit al jaren op eigen kracht!

  5. Waarom zou de gemeente dat moeten doen. Doe zelf wat. Zoals in Lochuizen en Dijkhoek. Het is wel heeel zimpel om alles op de gemeente af te schuiven. Wie betaalt dat allemaal?

  6. terleurgeslagen eibergernaar

    betalen wij allemaal maarten hoop dat het paasvuur gewoon op de maat is en dat de gemeente gewoon een keer doet wat z moeten doen deie ….. ze zitten er alleen voor eigenbelang alles maken ze kapot en bepaalde evenementen en verenigingen kunnen alles en andere kunnen niks ze moeten eens een rechte lijn trekken door de regels heb helemaal gehad met deze gemeente raad pelle fot president ? die man is niet goed wijs en faan ook al niet

  7. @ Fred Stomps

    Kraak even lekker een partij af, die op dit moment iets goeds voor de gemeenschap probeert te doen. Dan ben je lekker bezig. Je commentaar heeft geen enkele betrekking op dit nieuwsbericht!

  8. Goed dat er iemand opstaat en zich sterk maakt voor het behoud van deze traditie.Ik ging vroeger met mijn vader en moeder naar het paasvuur, zoals ik nu ook graag met mijn kinderen wil doen.Het hoort bij Eibergen.Uiteraard zijn er in omliggende plaatsen ook paasvuren, ik voel me niet geroepen daar naar toe te gaan, die paasvuren vervullen hun functie in die gemeenschappen en geven een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid.

  9. Goed bezig, Hans.
    Jaren geleden ging het paasvuur ook eens niet door i.v.m. het asielzoekerscentrum. Ik heb destijds een stuk in de krant geschreven over het verloren gaan van Nederlandse (achterhoekse) tradities door verkeerde beslissingen van bepaalde mensen. Het moet gewoon weer doorgaanop de Maat en als er niet genoeg snoeihout is, dan steken we toch de “oude” raadszetels in de fik!

  10. Wat een watjes. Overal in de Achterhoek en Twente werken massa’s mensen samen om een mooi paasvuur te bouwen, maar in Eibergen moeten ze de hand ophouden bij de gemeente. Zielig. Kom op leu, handen uit de mouwen!

  11. Goed bezig! Was altijd heel gezellig met het paasvuur op de maat. Vorig jaar hoorde ik van veel mensen dat het tegen viel bij de ”nieuwe locatie”. Het moet blijven, dus keep up the good work!

  12. Paasvuur hoort op de Maat. Volgens mij staat er ook dat de VAN dit verzorgt en niet de gemeente. Mee eens dst dit uit de gemeenschap moet komen en niet vanuit d. gemeente. Dus mensen aanstaande zaterdag hewoon het snoeihout naar de Maat brengen en we bouwen er zelf een. Gemeentelijke toestemming of niet…

  13. Die hansie,

    Ik zou liever een paasvuulocatie zien op een km of 6 afstand, op mijn eigen klokje gemeten. Dat is dichtbij genoeg, heeft niemand last van de stank en overlast. Zelf meneer Hans kan daar geen moeite mee hebben met die afstand, is zeer goed per fiets te bereiken. ………………

  14. Tineke Fekkes

    Goed bezig, Hans, zo’n traditie mag niet verloren gaan! Er is al zoveel weg van de vroegere leuke dingen. Op de Maat graag weer!

  15. Uit Eibergen

    Het paasvuur moet gewoon op de Maat blijven!!! 😀
    Gewoon zaterdag snoeihout naar de Maat brengen!!

  16. Als jullie goed lezen kun je zien dat ik het een goede zaak vind dat HP zich druk maakt voor het paasvuur in Eibergen.
    Maar het paasvuur probleem(pje) staat niet in verhouding tot de problemen die wij krijgen met de veranderingen binnen de Wmo dus daar probeer ik iedereen van te doordringen!! Wat betreft het paasvuur in Eibergen
    Ik zou zeggen, laat hij dan zelf de organisatie in handen nemen, dat is niet zo moeilijk. Waarom moet Berkelland dat voor zijn rekening nemen?

  17. @ Fred Stomps

    Hou je nou een keer op met je gezeur over de WMO en weet ik wat allemaal? Dit gaat over het paasvuur.

    En Hans Pelle IS gemeenteraadslid en wil dus namens de gemeente Berkelland de organisatie in gang zetten. Dus hij doet al zelf waar jij voorstander van bent. Dus wat dram je dan allemaal?

    Kan me niet voorstellen dat jij in Eibergen woont, want je bent wel erg slecht op de hoogte van alles. En oh ja, succes met je WMO.

    Misschien kun je de PvdA zelfs ook nog even op de hoogte stellen van de sprinkhanenplaag in Egypte. Dat probleem staat ook in geen verhouding met ons probleempje rond het paasvuur.

    En zo kan ik nog wel honderden voorbeelden in Nederland en wereldwijd noemen. Daar moet ook nodig allemaal wat aan gedaan worden, vind je niet? Pfff, zeurpiet.

  18. Ook ik vind dat het paasvuur niet mag verdwijnen uit Eibergen.En De Maat is daar voor een fantastische plek.

  19. Eddie van Dam

    Waarom gaat Pelle dit niet zelf organiseren i.p.v. schriftelijke vragen stellen? Hoezo salonsocialist?

  20. Wat een dom gezwets. Er is niemand die zegt dat het paasvuur niet op de Maat mag. Maar niemand wil het organiseren. Slim van die cafébaas in Holterhoek die zegt: kom maar hier heen met dat snoeihout, wij kunnen het wel, zo’n paasvuur bouwen. Hulde voor die man!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven