Paasrock krijgt dit jaar feestelijk ‘sausje’

EIBERGEN – Het is elk jaar weer een gezellige drukte tijdens Paasrock in café De Stier in Eibergen. Met als vaste muzikale gast de classicrockband The Marshalls. Maar dit jaar krijgt het evenement – op eerste paasdag, zondag 31 maart – volgens uitbater Sander Haafkes een extra feestelijk sausje: ”Paasrock viert namelijk z’n eerste lustrum.” Prettige bijkomstigheid: het jaarlijkse paasvuur in Eibergen, dat even in het water dreigde te vallen, gaat alsnog door. ”En een paasvuur hoort toch wel bij Paasrock”, aldus Haafkes. Hij was destijds degene die op het idee kwam van Paasrock. En het bleek meteen een schot in de roos. Het evenement begint kort na afloop van het paasvuur. ,,Je ziet dan dat mensen de warmte en de gezelligheid van de kroeg opzoeken.”

Dit jaar leek het er even op dat het paasvuur in Eibergen niet ontstoken zou worden. Voor het eerst in 72 jaar dreigde de traditie geen doorgang te vinden. Dit nadat de gemeente had bekendgemaakt dat het geen subsidie meer wilde verstrekken. Daarop stak een aantal Eibergse bedrijven de hoofden bijeen met als uitkomst dat de ‘poasboake’ er nu toch weer komt.

En dús wordt er ook weer Paasrock gehouden. ”Voor de vijfde keer. We vieren dus ons eerste lustrum. En op één auditie na hadden we altijd de band The Marshalls als muzikale blikvanger.” De band The Marshalls is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen. De band heeft classicrock op het repertoire. ”Rockklassiekers die we vroeger als puistige pubers met onze tennisrackets voor de spiegel playblacken, spelen we nu live”, vertelt gitarist Robert Bouwhuis.

Er staan nummers op het repertoire van onder meer Queen, Status Quo, Led Zeppelin, Golden Earring en vooral ook veel AC/DC. ”Nummers die eigenlijk iedereen kent”, aldus drummer Angelo Salvatori. ,,Zeg maar de stevige Arbeidsvitaminen. Hoofdzakelijk werk uit de zeventiger jaren, maar daarnaast maken we met covers van Metallica en Van Halen ook uitstapjes naar de jaren tachtig en negentig.”

Kroegbaas Sander Haafkes heeft er zin in: ”We organiseren hier ruim veertig concerten per jaar. Onder meer elke tweede dinsdag van de maand hebben we jazz op de agenda. We hebben dus een nogal gevarieerde muzikale agenda: van pure jazz tot classicrock tijdens Paasrock. Een traditie die we koesteren…”

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven