RGV nieuwe eigenaar van Hambroekplas

BORCULO – Burgemeester en wethouders van Berkelland willen in het recreatiegebied Hambroek, net buiten Borculo, nieuwe ontwikkelingen toestaan. Daarvoor wordt een intentieovereenkomst aangegaan met de beoogd nieuwe eigenaar RGV. Het recreatiegebied Hambroek blijft wel grotendeels laagdrempelig toegankelijk voor het publiek. RGV houdt zich bezig met het beheren en exploiteren van 15 (dag)recreatieve voorzieningen in Gelderland en Noord-Limburg met jaarlijks zo’n 3,5 miljoen bezoekers.

De ontwikkeling maakt deel uit van de collectieve overdracht van de zeven recreatiegebieden van het Recreatieschap Achterhoek en Liemers (RAL) aan RGV. Voor het recreatiegebied Hambroek wordt een specifieke overeenkomst met de gemeente gesloten. De gemeenteraad krijgt nu de gelegenheid om haar wensen of bedenkingen uit te spreken.

Het Hambroek ligt in een gebied waar nieuwe recreatieve ontwikkelingen mogen plaatsvinden. Om Berkelland een beleving te laten zijn, moeten waardevolle aspecten aan het bestaande aanbod voor recreanten worden toegevoegd. Hambroek is een gebied met potenties. Door bijvoorbeeld evenementen, recreatieve attracties, horeca, vormen van verblijfsrecreatie en herinrichting of uitbreiding van het recreatiegebied toe te staan, worden Borculo en Berkelland aantrekkelijker voor bezoekers.

De gemeente werkt mee aan een gebiedsvisie die RGV opstelt voor het recreatiegebied Hambroek. Deze leidt tot een bestemmingsplanprocedure. De zeven recreatiegebieden van het Recreatieschap Achterhoek en Liemers hebben een exploitatietekort van een half miljoen euro.

RGV krijgt de mogelijkheid om met duurzame ontwikkeling dit exploitatietekort terug te verdienen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven