Rijders maken zich op voor wielertochten

BORCULO – De Veldtoertocht en de Berkeltocht, die in het verleden apart werden georganiseerd, worden nu tezamen opgenomen in de Goossens Achterhoek Wielertoertochten. Dit nieuwe evenement wordt gehouden op zondag 17 maart aanstaande. In deze nieuwe opzet kan dus gekozen worden uit zowel wegtoertochten (racefiets) als veldtoertochten (ATB). De veldtoertochten (ATB) voeren door de mooie en groene omgeving van Borculo. Deze keer ook veel single tracks met heel leuke klimmetjes. Marco Geerligs: ”We hebben er alles aan gedaan om deze tocht weer zo orgineel mogelijk te maken en de organisatie op het nivo te houden zoals een ieder van ons gewend is. Deze tocht waarin veel zand- en bospaden zijn opgenomen gaat ook deels over particulier terrein. Zo voert de route zelfs door een pinkenstal.”

De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 35 en 50 km met zoals gebruikelijk enkele leuke klimmetjes rond Barchem en Lochem. ”We hebben speciaal voor kinderen en fietsers die een kortere afstand willen fietsen een ATB tocht van 25 km uitgezet. De wegtochten (racefiets) zijn een ideale voorbereiding voor de voorjaars klassiekers. In deze routes zijn zoveel mogelijk mooie en rustige landwegen opgenomen.”

De 80km voert richting Doetinchem. Via Hummelo en Keppel gaat de route vervolgens via Hengelo (gld.) weer terug richting Borculo. De 100km (105) en de 120 km maken een extra lus door Montferland waarin leuke klimmetjes zijn opgenomen waaronder de 3 Heuvelenweg en de Peeskesbult. De 120 km heeft nog een extra lus die gaat via de Elterberg (D). Voor de 105 en 120 km kan tevens gestart worden in Zeddam. (denk aan uw indentiteitskaart of paspoort).

Alle routes zijn volledig bewegwijzerd met pijlen, borden en linten. Ook zijn er diverse verzorgingsposten op de diverse routes ingericht. .

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven