Verhuisplan voor locatie Assink Lyceum

dsc03517EIBERGEN – Er is een grote kans dat het Assink Lyceum aan de Prins Bernhardstraat in Eibergen definitief gaat sluiten. Het bestuur van de school heeft plannen om de locatie te verhuizen. Dinsdag 12 maart worden medewerkers ingelicht over deze plannen. Mogelijk verhuist de school naar Neede. Wim Kok – voorzitter college van bestuur: ”We zitten nog in de oriënterende fase. Samen met de gemeente Berkelland gaan we kijken naar een geschikte plek. Er zijn meerdere locaties waar we ons willen vestigen. Het pand van Schuurman Schoenen is er daar één van. De nieuwe plek is nodig om een ideale leeromgeving te crieëren.” Volgens Kok heeft de verhuizing niets te maken met bezuinigingen of hoge kosten.

De gemeente wil op het industrieterrein een ‘onderwijsplein’ bouwen. Een plek waar een praktijkschool – zoals het Assink Lyceum – goed kan samenwerken met het bedrijfsleven. De provincie Gelderland wil geld steken in het project. Ze stellen ruim 2,4 miljoen euro beschikbaar. Op het Assink in Eibergen worden de vakken verzorging, handel en administratie, landbouw, bouwtechniek, elektrotechniek en metaaltechniek gegeven (BL en KL).

Of de ouders die dag ook ingelicht worden en wat er met het schoolgebouw gaat gebeuren is nog niet bekend.

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Verhuisplan voor locatie Assink Lyceum”

  1. Het lijkt me wel heel handig, als de ouders worden ingelicht, zodat ze weten naar welke locatie hun kind heen gaat.

  2. Misschien de titel even aanpassen, er is nog een locatie van Het Assink in Eibergen.
    Het betreft in dit artikel alleen de locatie Prins Bernhardstraat.

  3. Nou je kunt als school ook beter het geld in een verhuizing steken in plaats van in goed onderwijs

  4. Wat een belachelijke actie! Deze kaalslag kan Eibergen als dorp toch niet accepteren. Actievoerder Hans Pelle moet weer in actie komen!

    Fietsen naar Neede is 2 x verder dan de Bijenkamp, mag dit ook van Hans? Moet ie weer ff testen op zijn fietsje.

  5. belachelijk , eerst bouwen en nieuw aanschaffen en dan willen verhuizen?? en nog wel naar een andere plaats , als je het er niet mee eens bent mag het kid die dan daar naar school gaat thuis blijven?? en wel geld voor zoiets en niet voor de medemens of een paasvuur???

  6. Tja komen net van school en wat denk je blijkt er niets van te kloppen….Hoe zit het nu precies?????

  7. @tja We schrijven geen onzin. Info klopt en is bevestigd door Wim Kok – voorzitter college van bestuur.

  8. Gemavo is rijp voor de sloop, gaat werkelijk waar nergens over… mobiele puinkraak installatie bijzetten van een der raadsleden, klaar is kl….”bennie”…. gewoon fietsen voor de kids. niks mis zoals nu ook vanuit de andere dorpen gebeurt vanuit Neede borculo en eibergen. Kinderen van Diepenheim gaan ook gewoon in Holten op school >> niks mis mee !!

  9. Hallo Roy Nyman.
    Hoe is dit afgelopen ? Jammer dat er geen vervolg aan is gegeven is in de media ? Niet in de krant of op deze site ? Jammer. Dr zyn mss wel oud leerlingen of dorpsbewoners benieuwd naar?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven