Veel steun voor reddingsplan paasvuur!

tn_Afbeelding nieuw Roy 28979EIBERGEN – Inwoners kunnen opgelucht ademhalen. Er is sinds vandaag (7 maart) een reddingsplan opgezet om het paasvuur te redden. Hans Pelle en de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer slaan de handen ineen. Het paasvuur moet volgens beide partijen gewoon weer op de Maat komen. ”We gaan het paasvuur gezamenlijk organiseren. Er moet nog wel heel veel geregeld worden. Belangrijk is dat de neuzen nu allemaal dezelfde kant op staan. Mooi dat de V.A.N. dit gebaar maakt richting de burgers” De ‘nieuwe’ organisatie is achter de schermen heel druk bezig om de financiering voor elkaar te krijgen. ”De Rabobank staat al gerant voor duizend euro. Nu moet het bedrag van 2500,00 euro aangevuld worden. We hopen dat ondernemers ons willen steunen”, aldus Pelle.

Hans Pelle: ”Steun van andere (paasvuur)organisaties is bij deze welkom. Misschien kunnen ze uit solidariteit wat hout schenken. Ook zoeken we loonwerkers die een handje kunnen helpen. Er ligt her en der in Berkelland nog hout dat getransprorteerd moet worden richting de Maat.” De uitbater van de Klok heeft vandaag ook toegezegd dat hij wil meewerken aan het paasvuur. Hij zorgt voor een hapje en drankje en mogelijk muziek.

”Aanstaande dinsdag wordt de knoop doorgehakt. We moeten eerst alles goed op papier hebben. De politie, brandweer en gemeente moet nog ingelicht worden. Daarna hebben we nog drie zaterdagen om het paasvuur op te bouwen”, zegt Pelle. Ondernemers (sponsors) en mensen die vragen hebben kunnen contact opnemen met Hans Pelle. Dat kan via 06 10 72 63 83. of mail naar [email protected].

“Als het paasvuur doorgaat dan vragen we aan de bezoekers een vrije gift. Er komt dan een bus bij de ingang te staan.”

Eerdere bericht: Hans Pelle vecht voor behoud paasvuur

Deel dit artikel:

17 gedachten over “Veel steun voor reddingsplan paasvuur!”

  1. Nu mogen de inwoners Hans Pelle wel bedanken. Zonder zijn inzet was het paasvuur verdwenen. We noemen het vanaf nu geen paasvuur maar Pelle-vuur!

  2. Hans Pelle schrijft geschiedenis. Hij komt nu overal in de boeken. Hans bedankt! We drinken straks een lekker biertje op je succes

  3. Schaf alle wachtgeld regelingen af en dan hebben we geld genoeg. Gemeente Berkelland denkt alleen aan zichzelf.
    Klasse Hans, misschien een bankrekeningnummer openen.

  4. Ik zei het toch al? Pelle for President! 🙂

    Hoe zit het trouwens met die WMO-regeling Hans? Het schijnt dat de SP heel boos! 😉 En al wat gedaan aan de sprinkhanenplaag in Egypte? 🙂

  5. Geen wachtgeld, geen dure reisjes, etentjes en afscheidsrecepties b.v. voor vertrekkende ambtenaren. Dat hoeft echt niet allemaal naar het Eibergs Paasvuur.Dan blijft er vast nog wat over voor andere dingen in de gemeente Berkelland..

  6. Fijn dat deze traditie niet verloren gaat, Hans Pelle bedankt.
    Kunnen mensen nu ook snoeiafval storten bij het paasvuur?
    Zoja dan zou een mededeling daarover fijn zijn t.z.t.

  7. @Faan SP springhanen , ben je in de war , of blij als een jongentje van 14 ???

    of bedoel je Fred Stomps .

    Trouwen het is nog niet rond , 2500,- netto en vergunning !!!

  8. @ Hans

    Nee hoor, ik ben niet in de war en ook geen jongetje van 14. Maar je hebt klaarblijkelijk de reacties onder het vorige bericht over dit onderwerp niet gevolgd. En ik bedoel inderdaad de meneer die jij noemt.

    Ik zeg toch ook niet dat het rond is? Maar alleen al voor zijn inspanningen gaf ik bovenstaande reactie.

    Trouwens: het gaat inmiddels niet meer om 2.500 euro, maar om een lager bedrag (want minimaal 1.000 euro is dus al binnen) en als je de media goed hebt gevolgd heb je kunnen lezen dat de gemeente niet moeilijk gaat doen over de vergunning.

  9. Goede actie. misschien nog net op tijd ivm snoeiafval. Tip. Langs Nettelhorsterweg net een complete houtwal gesnoeid. Weet alleen niet wie de eigenaar is. Zou een goede start zijn voor het paasvuur.

  10. Gaat hier toch over een paasvuur? Doe het net zoals in Lochuizen, zet er een tent neer en haal de omkosten eruit. Hun hebben ook geen subsidie, alleen goeie sponsors, zoals de NECO. Ben je in 1 keer van het gezeur af met de gemeente.

  11. hulde dat de epobank dit doet met het geld van de mensen die daar n rekening hebben lopen

  12. @ Faan

    “Tradities We houden van onze oeroude tradities. In de vrieskou hoort u bij ons nog de midwinterhoorn. Met onze paasvuren bieden wij u een warm onthaal. Soms herleven adellijke taferelen tijdens de slipjacht. En Berkelschippers trekken graag hun kiel aan om u op een boottochtje te trakteren in een van de Berkelzompen. En zomers kunt u ons vinden op een van de oergezellige volksfeesten of prachtige bloemencorso’s. ”

    http://www.gemeenteberkelland.nl/Beleef_Berkelland/Wij_in_Berkelland

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven