Brandweer blust uitslaande buitenbrand

dsc04261RIETMOLEN – Brandweerkorpsen uit Neede en Haaksbergen hebben zondagavond tegen 18.15 uur een flinke buitenbrand geblust. Het vuur woedde in een tuin en weiland aan de Haaksbergseweg. De uitruk werd door de centrale flink opgeschaald (middelbrand) omdat code oranje nog van kracht is en het huis gevaar liep. Een coniferenhaag en een stuk weiland van twintig bij twintig meter vloog in brand. Brandweer Neede was als eerste ter plaatse en mocht het vuur blussen (zie foto’s en video). De spuitgasten kregen hulp van het korps uit Haaksbergen. Die kwamen met een tankautospuit en een grote tankwagen (TW) ter plaatse. Het voordeel van de TW is dat er binnen een korte tijd veel water aangevoerd kan worden. Binnen enkele minuten was het vuur onder controle.

Politie Berkelland kwam al snel achter de oorzaak van de brand. ”Ook het aansteken van een sfeervuur is levensgevaarlijk bij code oranje, getuige een brand op de grens Neede/Haaksbergen”, aldus de politie op Twitter. De bewoners waren hevig geschrokken door de brand. Op de foto’s is goed te zien hoe groot de schade is. Wonder boven wonder liep de woning geen brandschade op.

Bevelvoerders van Neede en Haaksbergen waren dit tevreden over de uitruk en samenwerking. “Alles verliep op rolletjes, iedereen had een taak”, zegt postcommandant Freek Heijdemann.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3594]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven