Druk dagje voor Berkellandse brandweer

BORCULO/NEEDE – De brandweer in Berkelland heeft op woensdag 3 april niet stilgezeten. De vrijwilligers van post Borculo rukten maar liefst drie keer uit. Ze moesten tegen 14.45 uur naar de Kerkegaarden voor een keukenbrand. Het ging om een pan met aardappelen die vlam had gevat. De brandweer kon erger voorkomen. Tegen 17.00 uur konden de spuitgasten weer richting de kazerne. Dit maal moesten ze naar natuurgebied de Waterster (Beltrumseweg). Daar hadden kwajongens takken en bladeren in brand gestoken. Even later kwam er weer een melding binnen. De brandweer kon meteen doorrijden naar landgoed ’t Aamschot aan de Groenloseweg. Op het landgoed woede een buitenbrand (snoeihout). Het vuur moest geblust worden met twee voertuigen.

Ook in Ruurlo en Neede werd de brandweer opgepiept. Post Ruurlo reed naar de Binnenweg in Mariënvelde (14.45 uur). Daar stond ook een stapel met snoeihout in brand. De brandweervrijwilligers uit Neede hadden dezelfde klus op de hoek Kipkesdijk met de Markveldseweg. Volgens de bevelvoeder van Borculo is de brandweer extra alert op buitenbranden. ”Code Oranje is nog steeds van kracht. De kans op natuurbranden blijft dus groot.”

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) controleert streng. Dat doen ze met een helikopter. Deze vloog woensdag ook boven Berkelland. Vandaar de vele uitrukken. Er geld nu een verbod op open vuur buiten. Volgens de VNOG rukt de brandweer in Berkelland komende week wel vaker uit.

Brandweer Eibergen had het vandaag rustig. De spuitgasten werden op hun werk niet gestoord.

Keukenbrand Borculo:
[nggallery id=3584]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven