Groot oranjefeest in het openluchttheater

EIBERGEN – Met een groot live beeldscherm, straatmuziek, een look-a-like wedstrijd en tal van kraampjes pakt het openluchttheater in Eibergen flink uit op 30 april. In overleg met de organisatie van de jaarlijkse oranjemarkt is bovendien besloten verenigingen en instellingen zoveel mogelijk te clusteren nabij het amfitheater. Op het podium van het theater wordt een groot beeldscherm geplaatst waar iedereen de beelden van de kroning live kan volgen. ‘’In eerste instantie bleek dit financieel onhaalbaar, maar door een financiële bijdrage van de Eibergse Ondernemers Vereniging (EOV) en Oranjemarkt is het toch gelukt’’, meldt het bestuur.  De jaarlijkse Oranjemarkt in Eibergen is met zo’n 250 kramen de grootste in de regio.

Het openluchttheater wordt dit jaar voor het eerst in het marktterrein opgenomen. Het slingerweggetje van de hervormde kerk naar het theater dat vervolgens weer uitmondt in de Grotestraat (tegenover de Kluiversgang) wordt omgedoopt tot K(r)oningsallee. ‘’We houden een look-a-like wedstrijd. Kinderen mogen zich verkleden als Koningin Maxima of Koning Alexander en krijgen een plekje langs de K(r)oningsallee. Iedereen die straatmuziek wil maken, jong en oud, krijgt hier ook een gratis stekje. De deelnemers mogen een schoteltje neerzetten om wat bij te verdienen. Een publieksjury wijst de winnaars aan.’’

‘’Verenigingen en instellingen worden zoveel mogelijk geclusterd nabij het theater. Mensen die gericht informatie willen inwinnen over een vereniging zoeken zich vaak een ongeluk naar de plek waar het kraampje staat. Bovendien is het vaak zo druk dat er nauwelijks ruimte en tijd is voor een gesprek. Door de clustering weten  bezoekers precies waar ze moeten zijn.’’

Standhouders die een plek kiezen bij het openluchttheater betalen, met dank aan marktmeester, geen 29 maar 20 euro voor een stand. Verenigingen en instellingen kunnen zich bij het openluchttheater aanmelden voor een kraampje Dat geldt ook voor kinderen die willen deelnemen aan de look-a-like wedstrijd en straatmuzikanten.

Het theater zet extra vrijwilligers in om de k(r)oningskinderen te begeleiden.  Meer informatie over de look-a-like wedstrijd en opgave straatmuzikanten en het huren van een kraam is te vinden op de website www.openluchttheatereibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven