Rekkens protestactie trekt veel aandacht

REKKEN – Afgelopen donderdag was de hoorzitting over het Masterplan DJI. Meer dan 100 medewerkers van Stichting Oldenkotte togen in alle vroegte richting Den Haag om daar de ‘eigen’ sprekers tijdens de hoorzitting te ondersteunen. Bij aankomst in Den Haag bleek de belangstelling voor het ronde tafelgesprek zo groot, dat er voor de groep medewerkers van Oldenkotte geen plek meer op de publieke tribune was. Maar medewerkers van Oldenkotte laten zich niet zomaar uit het veld slaan en gebruikten de onverwachte ‘vrije tijd’ om het ongenoegen ten aanzien van de plannen kenbaar te maken.

De rode stoet trok, luid het protestlied zingend en kabaal makend, van het Spui richting het Plein. Op het Plein ging het lawaai maken nog een tijdje door. Zelfs in Den Haag trok dit de nodige aandacht van omstanders en de media. Daarna was het voor het grootste deel van de groep weer tijd om terug te keren richting Rekken om de groep medewerkers die achter was gebleven af te lossen. Uitgangspunt was dat de gang van zaken in de kliniek gewoon door moest gaan en het patiëntenprogramma niet onder de protestacties mocht lijden.

Alleen geestelijk verzorger Jaap Jonk was op tijd in Den Haag en kon zo een plekje bemachtigen op de publieke tribune. Morgen zijn impressie van de dag.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Rekkens protestactie trekt veel aandacht”

  1. Een groep van 35 personeelsleden van Oldenkotte zijn om 14.00 uur toch binnengekomen in de 2e kamer. Zo hebben we Burgemeester Bloemen en Jaap Jonk kunnen horen spreken!! Het kan anders het kan beter!!! http://Www.steunoldenkotte.nl

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven