Loods verwoest tijdens een grote brand

dsc04357RIETMOLEN – In Rietmolen heeft vanmiddag een grote brand gewoed. Korpsen uit Neede, Eibergen en Borculo bluste het vuur aan de St. Isidorushoeveweg. Tegen 13.00 uur kwam de melding binnen. Een loods stond in lichterlaaie. De politie heeft het gebied ruim afgezet omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen. De rookpluim was in de weide omtrek te zien. De brandweer heeft omliggende panden (waaronder de boerderij) nat gehouden om uitbreiding van de brand te voorkomen. De brandweer liet de schuur gecontroleerd uitbranden. Volgens een woordvoerder was er geen redden meer aan. Dieren die rondom de schuur liepen zijn in veiligheid gesteld. De brand trok veel bekijks. Agenten hebben de mensen zoveel mogelijk op afstand gehouden.

Update maandag 8 april 14.00 uur:
In de schuur lag hout opgeslagen. Een naastgelegen caravanstalling is gelukkig behouden. Om 13.45 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer en gemeente hebben een asbestprocedure gestart. Verdere informatie over gevaren volgt.

Update maandag 8 april 19.10 uur:
Tegen 16.00 uur hebben de brandweermensen de boel ingepakt. Één tankautospuit en een ploeg moest ontsmet worden. Asbestverontreiniging is beperkt gebleven tot eigen terrein. Tegen 19.00 uur zijn de brandweervrijwilligers van Neede opnieuw opgepiept voor nacontrole.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3598]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Loods verwoest tijdens een grote brand”

  1. Brandweerman oet Twente

    Waarom was de brandweer van Haaksbergen niet van de partij. Gisteren werden ze nog opgeroepen voor een brand in Rietmolen/Haaksbergen. Gaat lekker bij de meldkamer

  2. omdat dat een grensgeval was en hb materiaal daarvoor had. Dit lag in de gemeente berkelland. Moet jij toch weten als brandweerman

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven