Burgemeester bezoekt diamanten paren

HAARLO/EIBERGEN – Hein Bloemen had het zelf nog nooit meegemaakt: Op één dag drie diamanten echtparen feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. De burgervader van Berkelland had maandagmorgen 13 mei een strakke planning. Toch nam hij alle tijd om de echtparen in het zonnetje te zetten (zie foto en video). Het eerste bezoek bracht hij aan Reintje (82) en Dolf Scholten (82) (te Luggenhorst) uit Haarlo. Bloemen was helemaal verliefd op de oude boerderij (Klein Avink), waar Reintje en Dolf nog steeds wonen. Samen hebben ze daar een boerenbedrijf gerund (melkkoeien, varkens en akkerbouw). Het echtpaar is nog steeds zeer actief. Dolf rijdt – met zijn auto – nog steeds overal naar toe. Zelfs naar Purmerend waar één van zijn kinderen woonachtig is. Maar ook lekker aan het werk in de moestuin staat nog bijna dagelijks op het programma.

Het echtpaar vertelde trots over de boerderij en het huwelijk (zie video). De burgemeester kon het niet laten om vele vragen te stellen over de prachtige boerderij – die van binnen  – in eren is gehouden. Ook Gerhard (85) en Jo (82) Stemerdink kregen maandag ‘hoog’ bezoek. Bloemen kwam naar de woning aan de Botterweg om het echtpaar in het zonnetje te zetten. Gerhard en Jo zijn beiden in Winterswijk geboren en getrouwd en in 1962 verhuisd naar Eibergen. Dit omdat Gerhard in Eibergen ging werken.

Hein Bloemen was ook bij Stemerdink erg nieuwsgierig wat er in de afgelopen zestig jaar allemaal is gebeurd (zie video). Na dit bezoek ging Bloemen naar Borculo, om aldaar het laatste echtpaar te feliciteren.

De familie heeft besloten dit zonder pers te doen. Vandaar dat NUB niet ter plaatse is geweest.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3703]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven