Gemeente: ‘Publiekswinkel scoort goed’

BORCULO – Inwoners van Berkelland waarderen de dienstverlening van de gemeente steeds beter! Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat de gemeente in maart van dit jaar in de Publiekswinkel heeft gehouden. De bezoekers zijn erg te spreken over de medewerkers aan de balie en informatievoorziening, maar ook over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het gemeentehuis.  Minder te spreken waren ze over de wachttijden en de openingstijden van de Publiekswinkel.

Medewerkers kregen gemiddeld een 8,5 voor: vriendelijkheid, deskundigheid, het geven van duidelijke informatie en uiterlijke verzorging. De openingstijden en wachttijd scoorden lager dan in 2010. Het is niet duidelijk of de sluiting van de maandagochtend de oorzaak is van de daling. De oorzaak van de langere wachttijd komt mogelijk doordat op een van de drie onderzoeksdagen het systeem haperde waardoor bezoekers langer moesten wachten op hun paspoort of ID-kaart. De bezoekers gaven verder ook aan redelijk tevreden te zijn over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Publiekswinkel.

Gemeente Berkelland streeft naar een goede dienstverlening voor inwoners. Daarom is er tussen 2005 en 2008 drie keer een klanttevredenheidsonderzoek gehouden, in het kader van het gemeentelijke onderzoek ‘Daar doen we het voor’. In maart 2013 is er drie dagen lang een enquête gehouden onder de bezoekers van de Publiekswinkel in Borculo. De enquête is ingevuld door 100 bezoekers, hiervan was 54 procent man en 46 procent vrouw. Het grootste gedeelte van de ondervraagden was ouder dan 55 jaar. De kleinste groep vormden de 30-39 jarigen.

De meeste bezoekers gaven aan dat ze voor een rijbewijs, id-kaart of paspoort kwamen. Zij waren gezamenlijk verantwoordelijk voor 79 procent van alle bezoeken aan de Publiekswinkel. De bezoekers gaven aan redelijk tevreden te zijn over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Publiekswinkel. Het oordeel over de parkeergelegenheid in Borculo is in twee jaar sterk verbeterd, daarentegen is het oordeel over de bereikbaarheid gedaald van een 7,9 naar een 7,4.

Contact met de gemeente wilden de bezoekers vooral via: e-mail (35 procent), internet (23 procent) en telefoon (18 procent). En voordat ze naar het gemeentehuis komen, zoekt de meerderheid (53 procent)  van de bezoekers informatie via internet.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven