Indrukwekkende herdenking in Borculo

BORCULO – Het bestuur van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo ziet terug op een indrukwekkende Nationale Herdenking.  De belangstelling voor de Stille Omgang was groot. De tocht ging via de begraafplaats van de RK-kerk naar het oorlogsmonument en vervolgens naar het Indiëmonument. Bij beide monumenten werden bloemen gelegd. Bij het Indiëmonument speelde The Essex and Kent Scottisch Regiment Pipes and Drums passende muziek. De 2 minuten stilte werden in acht genomen bij de graven van de Engelse piloten op de begraafplaats aan de Deugenweerd. Vervolgens was ook hier een bloem- legging.

Na afloop van de Stille Omgang werden er in samenwerking met de Historische Vereniging Borculo plaquettes bij de Julianaboom en de Bevrijdingsboom onthuld. Het onthullen gebeurde door de 3 aanwezige Canadese veteranen. Vervolgens was er een herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk. Deze bijeenkomst werd eveneens bijzonder goed bezocht, mede dankzij onze 80 Canadese gasten.

De gedichten van de leerlingen van het Staring College en mevrouw Willekes, de toespraak van Sandra Vanreys en de muzikale omlijsting door Wilma Klein Willink, Sandra Vanreys en The Essex and Kent Scottisch Regiment Pipes and Drums zorgden voor een indrukwekkende en soms ook ontroerende herdenking.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven