Jan Reudink exposeert weer in Oranjerie

RUURLO – De in Oostenrijk wonende en in Nederland (Ruurlo) geboren kunstschilder Jan Reudink, exposeert traditiegetrouw gedurende de pinksterdagen in de Oranjerie van Kasteel Ruurlo. Hij toont wederom de vernieuwingen in zijn stijl. Reudink is van mening dat een kunstenaar moet door ontwikkelen zolang hij zich op het glibberige pad van de kunst beweegt. “Stil staan is achteruitgang” is zijn mening.

Door de langdurige ervaring die hij heeft werkt hij vaak intuïtief. Als het ware in trance en zonder veel na te denken. “Dat wil niet zeggen dat het soms ook een worsteling is en dat ik vast zit in mijn creativiteit. Ik heb daarvoor een goede remedie gevonden. Ik geef in Oostenrijk, waar ik leef, vijf of zes maal per jaar een schilder-workshop. Door het begeleiden van mijn pupillen fris ik mijn eigen resultaat op. Bovendien ben ik regelmatig  te vinden op de kunstacademie in Bad Reichenhall in Bayern, waar ik werk met bekende internationale kunstenaars. Nooit te oud om te leren,” aldus de 73 jarige kunstschilder die elke dag schildert.

Reudink die vanaf 1998 zich professioneel kunstenaar noemt, exposeerde reeds in vele landen. Een hoogtepunt voor hem is zijn expositie in Riga (Letland). Verdere tentoonstellingen had hij in Duitsland, Roemenië, Nederland en natuurlijk Oostenrijk. Onlangs kreeg hij een uitnodiging om in Brazilië in Sao-Paulo een verkoop tentoonstelling in te richten. Hij werd hiervoor uitgenodigd door een Braziliaanse collectioneur van Reudink zijn werken.

De schilder ziet van deze mooie en lucratieve uitnodiging  af. Hij prefereert de rust en de eenzaamheid van zijn 300 jaar oude boerenhoeve op een alm in Karintië. “Daar ben ik gelukkig en daar schilder ik beter dan elders. Dicht bij de natuur en zonder afleiding van hectiek die onze wereld overspoeld. Daar op mijn alm in mijn atelier kom ik tot inkeer”, aldus Jan Reudink.

Reudink houdt zich niet alleen bezig met schilderen van zijn gevoelens en emoties. Hij is ook een verdienstelijk auteur. Zijn laatste bundel verhalen, uitgekomen in 2012 is onlangs genomineerd voor een prijs voor het beste, in eigen beheer uitgegeven boek in 2012.  Hij behoorde tot de vijf uitverkorenen. De bundel Horen, Zien en Schrijven is verkrijgbaar in de Oranjerie gedurende de Pinksterexpositie.

De kunstenaar is gedurende de eerste en tweede pinksterdag (19 en 20 mei) van 11.00 uur tot 18.00 uur aanwezig om zijn boeken te signeren, en te vertellen over de diepere achtergronden van zijn schilderijen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven