Japanse ‘kunst’ trekker op Lenteweekend

EIBERGEN – Je hoeft niet alleen naar Japan om prachtige bonsaiboompjes te bewonderen. Ook in Berkelland zijn ‘Japanse kunstenaars’ actief. De bonsais waren één van de trekkers tijdens het Lenteweekend rondom de Mallumse Molen. Paula Hinne – lid van Bonsai werkgroep Neede – is al sinds 1992 actief in de bonsaiwereld. Haar mooiste boompjes werden tentoongesteld bij de ingang van de markt. “Moet je die Malus zien, die heb ik al vanaf het begin. Om de twee jaar staat hij in bloei. Het is een prachtig exemplaar.” Paula stond geen minuut stil. “Mensen vinden het helemaal geweldig.” Samen met plantendokter Jan Brouwer gaf de kunstenares tekst en uitleg over haar vak. Het lenteweekend trok zaterdag en zondag honderden mensen. Oorzaak: het mooie weer!

Voor iedereen was er wat wils. Lekker netwerken met de cactcusvereniging, op zoek naar bijzondere planten, genieten van een bloemschikdemonstratie, relaxen in de kruidentuin, varen met de berkelzomp, en informatie inwinnen bij verschillende lokale verenigingen zoals de vogelwerkgroep en Geldersch Landschap. Een boomkunstenaar had ook heel wat mensen om zich heen staan. “Dat lijkt wel een dildo”, grapt een vrouw die met veel verwondering naar het kunstwerk staat te kijken.

Het terras van het Mulderhuis was beide dagen goed gevuld. De tiende editie van het Lenteweekend was opnieuw geslaagd. De organisatie ziet alweer uit naar volgend jaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3684]

 

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Japanse ‘kunst’ trekker op Lenteweekend”

  1. Een hele mooie reportage van een prachtig evenement, absoluut!

    Toch vraag ik me wel één ding af. Namelijk of dat evenement wel een beetje druk bezocht was. Ik lees dat nergens en op het filmpje en de foto’s zie je alleen maar wat plukjes mensen.

    Vooral vandaag (zondag) zaten volgens mij toch echt heel veel mensen (vooral mannen) te kijken naar Eredivisie Live (de superspannende ontknoping!) of op de terrasjes in het centrum van Eibergen (die zaten allemaal bomvol).

  2. Vraag me ook af waarom je 2,50 p.p. moet betalen om een markt te kunnen bezoeken. Dan blijf ik liever thuis.

  3. @jeroen, je was er niet en met je suggestieve vraagstellingen roep je hooguit roddels op, bereik je daar iets mee? Schoppen is leuk, moet het wel een meerwaarde hebben. Zie hem zo niet. Zinloos commentaar.

    @liefhebber, gratis kan natuurlijk ook, maar dan? Ga jij de pr doneren, kom je ook mee onderhouden, schenk jij de goedkope kraampjes? Dan is 2,50 voor een goed bezocht event en info peanuts…

    Maar uiteraard moet alles weer betaald worden door niemand… Oja, of de gemeente, want dat vinden we allemaal, vergeten we dat we die wel zelf betalen…. 😉

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven