Nieuw dierenverblijf feestelijk geopend

NEEDE – Vrijdagmiddag 17 mei mocht Robert Niemeijer samen met Harry Overbeek de openingshandeling verrichten voor het nieuwe dierenverblijf op het eiland in het Ter Weemepark door het binnenlaten van een eend in het nieuwe dierenverblijf. Waar vroeger het theehuisje van de familie Ter Weeme heeft gestaan, stond tot nu toe een vervallen onderkomen dat in de jaren 60 door de gemeente Neede geplaatst is. De wens van de NPV-Neede was om hier een aantrekkelijk dierenverblijf te plaatsen.

Harry Overbeek, woordvoerder van de vrijwilligers op het park: ”Het afgelopen jaar is geen enkel eendenkuiken volwassen geworden door natuurlijke vijanden. Graag willen we proberen door broedplaatsen in het dierenverblijf aan te brengen, de kuikens een betere bescherming te geven zodat ze ook groot kunnen worden.”

”De eendjesvijver is een begrip in Neede en het was daarom ook niet verwonderlijk dat de NPV met hun voorstel de hoofdprijs van 8000 euro heeft gewonnen op de ledenvergadering van de Rabobank”, aldus Robert Niemeijer van de Needse ledenraad. Dat bevestigt Gerrit Krooshof, voorzitter van de NPV ook: ”We krijgen zo nu en dan vanuit de Needse gemeenschap een donatie waarbij meestal gevraagd wordt om het te besteden aan het park.”

Naast het mooie dierenverblijf dat door Patrick ter Haar gemaakt is samen met de vrijwilligers van het park, is ook de loopplank voor de geiten vernieuwd.

De NPV-Neede dankt een ieder die deze verfraaiing mogelijk heeft gemaakt en hoopt dat u er van mag genieten.

[nggallery id=3715]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven