Tobbedansfestijn is na zeven jaar terug

NEEDE – Zaterdag 29 juni is het na zeven jaar weer zover en organiseert de Stichting Evenementen Neede ’76 opnieuw het bekende waterspektakel tobbedansen. Dit jaar niet ter gelegenheid van een jubileum of andere speciale gelegenheid maar uit noodzaak geboren. Het grasveld op het koepelterrein is in augustus nog te zwak om zwaar te belasten. Daardoor is er een reatieve oplossing gezocht voor de jaarlijkse Koepel-knoepelspelen.

Deze spelen worden dit jaar eenmalig verschoven naar de grote Hofmaatvijver. Als onderdeel van de spelen is daarbij opgenomen het Tobbedansen. Tobbedansen, bekend van het TROS-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, is voor velen een begrip. Men gaat alleen of met een aantal personen in een zelf gebouwde tobbe zitten en glijdt vanaf een hoge schans het water in. Binnen een zo kort mogelijke tijd moet de bel worden geluid. De tobbe kan een badkuip zijn, maar ook een bouwsel van hout, kunststof of andere materialen. Naast de ‘bekende Koepel-knoepel teams’ is er ook een open inschrijving voor andere groepen.

Fanatieke en creatieve deelnemers die het aandurven om met hun eigen creatie een schuiver in het diepe te maken, mogen zich nu aanmelden voor het festijn. Bedrijven, verenigingen, hobbyclubs, groepjes vrienden en solisten die hopen op een staande ovatie van het publiek bij de vijver, schrijf je nu in. Naast het tobbedansen welke ’s avonds wordt gehouden wordt er ‘s middags al een randprogramma georganiseerd met verschillende spelen in, rond en boven het water. Er zijn enkele gezellige bars rond de vijver en wordt er gedacht aan de inwendige mens. In de tent aan de waterkant zal ook muziek aanwezig zijn.

Denk je erover mee te doen aan het tobbedansen en ben je in de gelegenheid een tobbe te bouwen, geef je nu op. Dat kan via het inschrijfformulier welke te vinden op de website www.sen76.nl of voor meer informatie mail naar [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven